Zari
ohodnotit

Médea

Medea

Země:
Rok:
1970
Délka:
110 minut

Obsah filmu Médea

 
Médea je příběhem ženy, která se rozzlobí na svého nevěrného muže a v pomstě zabije své děti. Přestože se Euripidův originální text vyznačuje záplavou verbálních projevů, režisér Pier Paolo Passolini vyjadřuje velkou část Médeina příběhu čistě vizuálně. V hlavní roli se představí řecká diva Maria Callasová.
*****
Médea je příběhem ženy, která se rozzlobí na svého muže a v pomstě zabije své děti. U takového výkladu je pravděpodobné, že by se v dnešní době klasické starověké Euripidovo drama z 5.století př.n.l. mohlo dostat do konfliktu s normami politické korektnosti. Řecká diva Maria Callasová je rozhodně coby Médea ve filmové verzi...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

lucymat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.1.2010
Médea. Tak strašně fascinující téma a film   ho takhle zprzní. Minimální verbální projev   se ještě dá zkousnout, ale ta nepřirozená   snaha o vizuálnost diváka unavuje. Zajímalo by   mě, kolik lidí vydrží sledovat Pasoliniho   dílo až do konce a při tom neusnout. Kdo nezná   alespoň základ Médey, ten si z filmu mnoho   neodnese. Spoustu věcí si prostě musíme   domyslet.
Neustálé zabírání nic   neříkající krajiny dost obtěžuje a korunu   všemu nasazuje nervy drásající hudba. Těch   10% si za svůj výkon zaslouží jen Maria   Callas.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Médea (1970)
Reklama