Zari
ohodnotit

Max a maxipříšerky

Where The Wild Things Are

Rok:
2009
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
26.11.2009
„Příběh o imaginárních dobrodružstvích malého Maxe.“
Popis / Obsah / Info k filmu Max a maxipříšerky
Max je bystrý chlapec s bohatou fantazií, který se občas cítí opuštěný a snaží se upoutat pozornost své zaneprázdněné matky i dospívající sestry tím, že zlobí. Když jednoho dne Max své řádění přežene, matka se na něj rozzlobí a pošle ho spát bez večeře. Nešťastný Max uniká do světa své fantazie, který je plný obrovských příšer. Postupně zjišťuje, že příšerky jsou vlastně milá stvoření, která ale potřebují krále, jenž by v jejich zemi nastolil rovnováhu. A Max zase touží po království, kterému by vládl. Během korunovace Max slibuje, že z bájného ostrova udělá místo, kde budou všichni šťastní. Na svá bedra si ale malý chlapec naložil příliš. Postupně mu dochází, že vládnout království, potažmo vycházet s ostatními není vůbec tak jednoduché, jak si myslel. Uvědomí si, že pokud nechce ztratit i vlastní rodinu, musí se naučit správně jednat s matkou i sestrou, musí tolerovat jejich přátele a dávat najevo, co cítí.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Max a maxipříšerky
Vizionársky režisér Spike Jonze prináša detskú knihu Mauricea Sendaka, v ktorej spojil skutočných hercov, počitačovú animáciu a živé bábky.
Príbeh je o malom chlapcovi Maxovi, ktorý je síce hlučný, ale zato veľmi citlivý. Zhodou okolností sa dostane na tajomný ostrov, kde stretáva mnoho čudesných tvorov a prežíva zriedkavé dobrodružstvo.


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Max a maxipříšerky
Max je obyčejný kluk, který si nedostatek pozornosti ze strany matky i dospívající sestry vynahrazuje vlastní představivostí. A ta dokáže občas pěkně zdivočet. Když jednou drobné rodinné neshody přerostou v konflikt, Max uteče a dopluje po moři na místo obývané podivnými chlupatými tvory, kteří chlapce zvolí svým králem. Spike Jonze natočil adaptaci populární dětské knihy Maurice Sendaka a místo další variace na Alenku stvořil svébytný svět. Nejmenším asi bude připadat trochu zvláštní, o něco větší diváky však dokáže ohromit a dospělým nabídne pohled do mysli dětí bez příkras a klišé dětských filmů. Nic tu není černobílé, ale ani přebujele počítačově barevné. Hnědožluté odstíny místních lesů přesto nabízejí divokou podívanou.
Febiofest 2010


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Všechny velké a malé bytosti (...

09:00 - 09:45

32 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

12 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
István Sztankay

Sztankay István

Václav Tomšovský

Tomšovský Václav

Henry Sharp

Sharp Henry

Naposled navštívené:
István Sztankay

Sztankay István

Václav Tomšovský

Tomšovský Václav

Henry Sharp

Sharp Henry