Zari
ohodnotit

Matka!

Mother!

Další název:
Day 6
Rok:
2017
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
19.10.2017
„Nikdy nezapomenete, kdy jste tenhle film poprvé viděli.“
Popis / Obsah / Info k filmu Matka!
POZOR, SPOILER

Manželé žijí na dost odlehlém místě ve velikém domě. Ona jej postupně upravuje. Občas mívá zvláštní vidiny, jako by dům dýchal a byl v něm život.

Jednoho dne se zde objeví host, doktor. On mu nabídne ubytování a host zůstává. Týž večer se přiopije a je mu špatně. Také neustále kouří. Druhý den se zde objeví i jeho manželka a On nabízí bydlení i jí. Doktorova žena se chová značně vlezle, což Jí vadí, ale zatím to nedává najevo. Jenže potíže pokračují. Paní doktorová leze do Jeho pracovny, kam nikdo bez Něj nesmí. Pak tam i se svým manželem rozbijí malý skleněný artefakt, na kterém Jemu strašně záleželo. On je z toho naprosto mimo a Ona žádá doktora i s ženou, aby odešli. Dopadne to však obráceně, přijdou sem jejich děti. Dojde k prudké hádce a jeden z bratrů druhému rozbije hlavu. I když hned jedou do nemocnice, bratr zemře. Poté se sem nahrnou smuteční hosté. A není jich málo. Pozval je sem On. Rázem je ve velkém dosud klidném domě jako o pouti. Návštěvníky vyžene až utržená vodovodní trubka a následná záplava. Ten den Ona vyčte Jemu, že ji neumí pořádně ojet a on to ve vzteku udělá.

Uběhlo několik měsíců. On dokončil knihu, Ona již má bříško. Kniha má veliký úspěch a je za jeden den vyprodána. Což chce Ona oslavit a On souhlasí. Jenže sem opět přichází spousta lidí, kteří chtějí podpis, nebo jej jen vidět. A Ona opět objevuje něco jako krev, a to zase tam, kde by být neměla. Lidé ničí dům, chtějí mít suvenýr, a to už sem dorazila policie. Ihned použije pepřové spreje. Dům se mění ve válečnou zónu se vším všudy a do toho Ona porodí…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Matka!
Nejhorší zvuk, který můžete uslyšet v ráji, je zaklepání na dveře. Jennifer Lawrence a Javier Bardem hrají v thrilleru Matka! manželský pár, jehož idylické soužití v nádherném domě v lůně přírody naruší nezvaní hosté, kterých neustále přibývá. Jeden z nejoriginálnějších filmařů současnosti, Darren Aronofsky (Černá labuť, Rekviem za sen) natočil nezařaditelný, výsostně originální thriller, který své diváky překvapí, ať budou jakkoliv připraveni. Na Matku! se podle režiséra připravit nelze.

Zdroj: CinemArt


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy staveb

17:25 - 17:35

4 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

49 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vito Anzalone

Anzalone Vito

Naposled navštívené:
Vito Anzalone

Anzalone Vito