Matka! (2017)

Matka! (Mother!)
48.3 %
 
 

Mother!

Další název: Day 6

    Žánr: drama / horor / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.10.2017        
    Délka: 121 min.
„Nikdy nezapomenete, kdy jste tenhle film poprvé viděli.“
POZOR, SPOILER

Manželé žijí na dost odlehlém místě ve velikém domě. Ona jej postupně upravuje. Občas mívá zvláštní vidiny, jako by dům dýchal a byl v něm život.

Jednoho dne se zde objeví host, doktor. On mu nabídne ubytování a host zůstává. Týž večer se přiopije a je mu špatně. Také neustále kouří. Druhý den se zde objeví i jeho manželka a On nabízí bydlení i jí. Doktorova žena se chová značně vlezle, což Jí vadí, ale zatím to nedává najevo. Jenže potíže pokračují. Paní doktorová leze do Jeho pracovny, kam nikdo bez Něj nesmí. Pak tam i se svým manželem rozbijí malý skleněný artefakt, na kterém Jemu strašně záleželo. On je z toho naprosto mimo a Ona žádá doktora i s ženou, aby odešli. Dopadne to však obráceně, přijdou sem jejich děti. Dojde k prudké hádce a jeden z bratrů druhému rozbije hlavu. I když hned jedou do nemocnice, bratr zemře. Poté se sem nahrnou smuteční hosté. A není jich málo. Pozval je sem On. Rázem je ve velkém dosud klidném domě jako o pouti. Návštěvníky vyžene až utržená vodovodní trubka a následná záplava. Ten den Ona vyčte Jemu, že ji neumí pořádně ojet a on to ve vzteku udělá.

Uběhlo několik měsíců. On dokončil knihu, Ona již má bříško. Kniha má veliký úspěch a je za jeden den vyprodána. Což chce Ona oslavit a On souhlasí. Jenže sem opět přichází spousta lidí, kteří chtějí podpis, nebo jej jen vidět. A Ona opět objevuje něco jako krev, a to zase tam, kde by být neměla. Lidé ničí dům, chtějí mít suvenýr, a to už sem dorazila policie. Ihned použije pepřové spreje. Dům se mění ve válečnou zónu se vším všudy a do toho Ona porodí…  Autor: Pitryx

režie:
Darren Aronofsky
 
 
hraje:
Jennifer Lawrence (matka), Javier Bardem (On (Bůh)), Ed Harris (muž), Michelle Pfeiffer (žena), Brian Gleeson (mladší bratr), Domhnall Gleeson (nejstarší syn), Raphael Grosz-Harvey (záletník), Amanda Mason Warren (Healer), Mercedes Leggett (poskok), Emily Hampshire (bláznivka), Luis Oliva (flákač), Christopher Gartin (cizoložník), Stephen McHattie (fanatik), Gregg Bello (močící muž), Kristen Wiig (posel), Marcia Jean Kurtz (zlodějka), Cristina Rosato (novicka), Sabrina Campilii (hodná samaritánka), Laurence Leboeuf (dívka), Sarah-Jeanne Labrosse (předek), Robert Higden (opilec), Julien Irwin Dupuy (voják), Jovan Adepo (číšník), Eric Davis (šmejd), Mizinga Mwinga (zástupce)
 
 
scénář:
Darren Aronofsky
 
 
kamera:
Matthew Libatique
 
 
hudba:
Jóhann Jóhannsson
 
 
kostýmy:
Danny Glicker
 
 
střih:
Andrew Weisblum
 
 
zvuk:
Coll Anderson, Norman Bernard, Paula Fairfield, Craig Henighan, Jill Purdy
 
 
zvláštní efekty:
Peter Chesney, Mario Dumont
 
 
koordinátor kaskadérů:
Marc Désourdy
 
 
masky:
Stacey Butterworth, Gillian Chandler, Judy Chin
 
 
výkonný producent:
Mark Heyman, Jeff G. Waxman
 
 
producent:
Darren Aronofsky, Scott Franklin
 
 
kaskadér:
Rodney Alexandre, Marie-Eve Beckers, Ruth Chiang, Jason Cavalier, Mike Chute, Nick Alachiotis, Marcello Bezina, Christine Ebadi, Christine Trinh, Holden Wong
 
 
casting:
Mary Vernieu
 
 
režie českého znění:
Veronika Veselá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.