Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Marty
Marty Piletti (Ernest Borgnine) žije v New Yorku se svou matkou. Je mu již pětatřicet let a nemá žádnou známost. Pracuje jako řezník v Bronxu a svůj volný čas tráví se svými kamarády po hospodách. Jednoho dne se seznámí s upjatou staropanenskou učitelkou, která není ani příliš přitažlivá. Marty si s Clarou (Betsy Blairová) dá schůzku a zjistí, že mají mnoho společného. Oba nesmělí lidé se spolu začnou setkávat a když zjistí, že je spojuje hlubší cit než přátelství, rozhodnou se ke sňatku. Nejprve ale musí překonat námitky a odpor Martyho matky a také Martyho přátel.

Film získal v roce 1956 čtyři Oscary a sklidil také mimořádný úspěch v amerických kinech. Dodnes je film uváděn v TV po celém světě a patří mezi nejsledovanější.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Marty
Ačkoli je Marty robustní chlap, dokonce řezník, trpí komplexem méněcennosti a neobyčejným ostychem před ženami. Svůj staromládenecký úděl nese těžce, zato trpělivě. Až potká ženu stejného osudu - a nesmělá sympatie postupně přeroste v komplikovaný milostný vztah. Původně televizní hra renomovaného autora 50. Let Paddyho Chayefského nese všechny znaky inspirace neorealismem - psychologicky laděný příběh je pohledem do života obyčejných lidí a pronikavě se odlišuje od proklamované filozofie úspěchu a amerického stylu života.

Píseň (text, hudba):

Marty - (Paddy Chayefsky, Harry Warren)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

23:35 - 01:05

9 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Čtverec (2017)

22:50 - 01:20

54 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:00 - 23:55

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama