Zari
ohodnotit

Marijka nevěrnice

Další název:
Marijka the Unfaithful
Žánr:
Rok:
1934
Délka:
72 minut
Premiéra v ČR:
2.3.1934

Obsah filmu Marijka nevěrnice

 
Chalupa Petra Birčaka vyhořela po úderu bleskem. Se svou ženou Marijkou se proto rozhodnou postavit nový dům. Peněz nemají mnoho, proto chce Petro odejít do hor, aby si přivydělal kácením stromů. Starost o své hospodářství svěří do rukou mladého a pohledného souseda Danila. Zatímco Petro tvrdě pracuje v horách, Marijka se s Danilem důvěrně sblíží. Když se to dozví její tchyně, nechává poslat synovi vzkaz. Rozhořčený Petro se vrací domů. Jak se vypořádá s manželčinou nevěrou?
Filmexport DVD

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Profesors
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Komunistiská agitka
Přestože šlo o 30. léta, stejně je film   silně ovlivněn komunistickou propagandou. I   díky tomu, že Olbracht i Vančura byli   komunisti. Velmi mě mrzí, že autoři filmu   pojmenovali ,,zlého kapitalistu,, předáka   dřevorubců a vykořisťovatele ve filmu   příjmením Herzán, neboť vrchní lesmistr na   Podkarpatské Rusi byl v té době velmi slušný   člověk téhož příjmení - Ing. Karel Herzán   - narozen 9.10. 1900, který se obětoval   ideálům T.G. Masaryka a z Československa   odešel na Podkarpatskou Rus budovat a   obhospodařovat tento zapomenutý kraj, ale byl   zde 12.4. 1936 zavražděn. Takto se mu   odvděčili místní banditi a takto se mu   odvděčili manipulátoři komunisté? Že jeho   příjmením pojmenovali fiktivní postavu   darebáka předáka dřevorubců v tomto ubohém   filmu? Hnus.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Rozhodně zajímavé zvukově. Obrazově   samozřejmě také, ale já dal na první místo   zvuk, a to úmyslně. Dějově je to děsná   ptákojna, ale zase jsem se dověděl, jak se kde   žilo. Je to velmi dobrý filmový počin. Vcelku   by mne zajímalo, kde viděl autor popisku na pro   oficiálního distributora ty odvážné erotické   prvky.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Marijka nevěrnice (1934)Marijka nevěrnice (1934)Marijka nevěrnice (1934)Marijka nevěrnice (1934)
Reklama