Duben
ohodnotit

Máma

Ma

Další název:
Mama
Žánr:
Rok:
2019
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Máma
Když je vám sladkých „náct“ a cizí člověk vám nabídne, že můžete pařit v jeho sklepě, měli byste si začít dávat pozor. Nic totiž není zadarmo, jak dokazuje oscarová Octavia Spencer v temném thrilleru Máma.

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenže do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Máma
Keď ste teeneger a cudzí človek vám ponúkne, že môžete usporiadať párty v suteréne jeho domu, mali by ste sa mať na pozore. Nič totiž nie je zadarmo, ako dokazuje oscarová Octavia Spencer v temnom thrilleri Mama.

Pre partičku stredoškolákov z malého amerického mestečka je kľúčom k úspešnému víkendu nájsť ľubovoľného dospeláka, ktorý im kúpi alkohol. Osamelá pani Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomto smeru darom z nebies. Nielen, že teenagerom bez mrknutia oka kúpi prepravku s alkoholom, ale navyše im ponúkne aj pivničné priestory vo svojom odľahlom dome, aby si ho tam mohli vypiť a trochu sa pritom zabaviť. „Mama“ Sue Ann má len pár drobných podmienok. Aspoň jeden z účastníkov musí zostať triezvy, aby ostatných mohol bezpečne odviezť domov. V jej dome sa nesmie nadávať a nikto nesmie chodiť hore, do obytných priestorov domu, čo sú na prvý pohľad celkom splniteľné podmienky. A tak sa miestne deti stretávajú u mamy častejšie a častejšie. Avšak do párty pohody sa pomaly začínajú vkrádať temnejšie tóny, keď sa zrazu z nadštandardnej pohostinnosti domácej pani stane zvláštny druh posadnutosti a istota, že raz príde deň, keď za to bude niečo chcieť naspäť. Z dokonalého sna všetkých teenagerov sa rýchlo stane nočná mora a najlepšie miesto v meste sa premení v najhoršie miesto na Zemi. Ona vám to predsa hovorila detičky. Hore ste nemali chodiť.

Asi najúspešnejší hororový producent súčasnosti, Jason Blum (Rozpoltený, Uteč, Halloween) naplno využil talent oscarovej Octavie Spencer (Farba citov). Jej postava vykresľuje opustenú chudinku, sympatickú svojím pochopením pre potreby mladých ľudí a zároveň desivé monštrum, na ktoré sa postupne mení.

CinemArt SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Smrt lorda Edgwara (2000) [TV ...

22:00 - 23:40

24 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

ČT2 - Konec rozkvětu (1972)

21:50 - 23:15

34 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

124 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

22:00 - 23:45

24 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376643
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10