Zari
ohodnotit

Malý Nicky - Satan Junior

Little Nicky

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
17.5.2001
„Kdyby byl váš otec Ďábel a matka anděl, taky byste nevěděli čí jste!“
Popis / Obsah / Info k filmu Malý Nicky - Satan Junior
Zatímco Cassius a Adrian jsou zákeřní, nemilosrdní a zvrácení, Nickymu se páchání zla příčí. Raději se zajímá o heavy metal a jeho oblíbeným zpěvákem je Ozzy Osbourne. Navíc je nevábného vzhledu od doby, co ho bratr surově zbil. Satan se nakonec rozhodne, že svou říši ještě nepřenechá synům. Cassius s Adrianem cítí velké zklamání a rozhodnou se podmanit si alespoň říši lidí. Utečou z pekla, ovšem po jejich odchodu jednosměrná brána zamrzá a do pekla se nedostanou žádní další hříšníci. Satan tak začíná slábnout a hrozí mu zánik. Nicky je vyslán do New Yorku, kde na něj čeká spiklenec, pes Beefy. Pomůže Nickymu splynout s davem, poučí ho o zvyklostech lidí i o všech nebezpečích, které na čerty v ulicích velkoměsta číhají. Cassius s Ardianem zatím pracují na tom, aby nashromáždili co největší množství hříšníků, které si po otcově smrti vezmou s sebou do pekla.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Malý Nicky - Satan Junior
Nicky (ADAM SANDLER - Velký táta, Vodonoš) se svému tátovi Satanovi moc nevyvedl. Síra mu smrdí, pácháni zla ho nebaví a víc než o kažení čistých panen se zajímá o heavy metal a pekelný hlas Ozzyho Osbourna. Jeho dva ďábelští bratři Adrian a Cassius jsou ovšem z jiného těsta. Jde jim o pekelný trůn, kterého se tatíček Satan (HARVEY KEITEL) ještě zdaleka nehodlá vzdát. Aby o pár tisíc let urychlili jeho odchod do penze, provedou oba po čertech snaživí mládenci jisté velmi ošklivé věci, jejichž následkem zamrzne pekelná brána, vyschne přísun nových duší a táta Satan se začne rozpadat. Jediný, kdo může zastavit jejich řádění je malý Nicky - Satan junior. Aby to dokázal, musí se ovšem vypravit mezi lidi - a tam způsobit doopravdy pekelný zmatek!


Popis / Obsah / Info k filmu Malý Nicky - Satan Junior
Komik Adam Sandler se po relativních úkrocích stranou ve snímcích Píseň pro nevěstu a Velký táta vrátil ve filmu herce, scenáristy a režiséra Slevena Brilla Malý Nicky - Satan Junior k osvědčené parketě buranské komedie. Divácky oblíbený žánr tvůrci navíc obohatili o fantastické téma. Titulní hrdina je vskutku Satanovým synem, který se musí vydat z pekla na zem, aby zachránil svět před svými zlými bratry, Adrianem a Cassiem. Nesmělý přihrblý mladík s pokřivenou tváří se zamiluje do právě tak nesmělé Valerie a díky tomu v sobě najde sílu postavit se zlu. Průvodci po současném New Yorku mu jsou bonvivánský mluvící buldok Beefy a metaloví fanoušci Peter a John. Zlí bratři na sebe berou různé podoby, ale trestu nakonec neuniknou. Nicky najde nejen svou lásku a sám sebe, nýbrž také maminku, která je moderní andělkou v nebi. - Snímek se nijak neliší od Sandlerových komedii typu Vodonoše (1998), jejichž podstatou jsou absurdní situace, ponižováni hrdiny, pitvoření různého kalibru a humor velmi pokleslého rázu. Za zmínku snad stojí počítačová animace mluvícího psa nebo narážky na heavy metalovou scénu a na známé filmy. Poněkud překvapivě se v tomto typu filmu objevují herci formátu Harveyho Keitela či Patricie Arquetteové, ale také řada v Americe populárních osobností, představujících samy sebe (např. Ozzy Osbourne). Roli slepého, ustavičně trestaného pouličního kazatele hraje Quentin Tarantino.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/6/21

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Holka na vdávání (1972) [TV in...

07:15 - 07:50

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

06:50 - 07:45

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

06:55 - 07:45

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:30 - 08:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martin Froyda

Froyda Martin

Gennadij Cekavyj

Cekavyj Gennadij

Naposled navštívené:
Martin Froyda

Froyda Martin

Gennadij Cekavyj

Cekavyj Gennadij