Zari
ohodnotit

Malá Věra

Maleňkaja Vera

Další název:
Маленькая Вера / Malá Viera (SK)
Země:
Rok:
1988
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1989
„Společenské drama o rozkladu mezilidských vztahů v jedné rodině.“

Komentáře k filmu Malá Věra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Neznám bratra. Ruský film se   může jak chce realizovat a   kritizovat dřívější   dění, pro mně jsou to   pořád Rusáci. Film není   nic moc, všechny ceny na   mezinárodních festivalech   vycházejí pouze z toho, že   jde o film z přelomu   devadesátých let. Já,   který mám jizvu ze střely   okupanta na paži z 21.8.1968,   neuznávám jejich   sebereflexi, ať to myslí jak   chtějí. Eto jejich dělo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Převrat v sovětské kinematografii.
Zvažovala jsem hodnocení   tohoto filmu. Ale ať jsem to   brala z jakékoliv stránky,   musím dát plný počet. Sice   jsem Malou Věru viděla jen   jednou v životě, na   počátku 90. let v televizi,   navíc film běžel pozdě v   noci, ale moc se mi líbil i z   pohledu tehdejšího   teenagera. O to víc mne   mrzí, že jsem si reprízu   nemohla dosud nijak zopakovat,   protože tohle dílo je   skutečnou perlou sovětské   kinematografie a věřím, že   by zaujalo i odpůrce   čehokoliv, co bylo   vyprodukováno v bývalém   sovětském bloku. Tohle není   žádná agitka na kalení   ocele, ale velmi reálně   působící příběh ze   života mladé dívky. Vás,   co preferujete výhradně   americký styl, ujišťuji,   že jde o film v naprosto   západním stylu. Postava   Věry je vzpurná,   vzdorovitá, toužící si   razit svou cestu, je rebelkou   a typickým mladým   člověkem, který nechce   přijímat současné normy,   prochází rozpory s rodiči   atd. Vzpomínám si, že v   české verzi mluvila hlavní   hrdinku Zlata Adamovská,   mýlím - li se, tak mi to   promiňte, je to už přece   jen hodně let. Doufám, že   tento film budu mít možnost   ještě někdy vidět. Hlavně   aby to netrvalo moc dlouho:-)
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2007
Když jsem film viděla před   lety v kině ... byl to docela   šok. Protože ve většině   ruských filmů té doby se   usmívala spokojená   dělnická třída ...   šťastná už jen z toho, že   plán příští ( dvouletky,   pětiletky) překročí nebo   blaženě zubící se děti s   pionýrskými šátky. A   najednou ponuré sídliště,   otec alkoholik a bezcílně   bloumající sovětská   mládež, která se dokonce   rve s milicí . ( A to jsme si   přitom našeho Velkého   bratra rozhodně   nepředstavovali tak, jak nám   ho léta prezentovali). A   navíc snad první trochu   odvážná erotická scéna   ve filmu Made in CCCP. A to   vše na FFP ( filmovém   festivalu pracujících).   Neuvěřitelné.
Malenkaya Vera si i po   nedávném připomenutí (   díky zázraku DVD) uchovává   nadále mé vysoké   hodnocení. Jen mě tentokrát   překvapilo, že hlavní   hrdinka dokázala většinu   životních zvratů (   kotrmelců) zažít a zahrát   v jednom !!! zřejmě   exkluzivním triku :-).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

83 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

18 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fernando Sánchez Polack

Polack Fernando Sánchez

Rodion Ščedrin

Ščedrin Rodion

Kerry Fox

Fox Kerry

Bruce Spence

Spence Bruce

Hermann Picha

Picha Hermann

Fast Food Nation

Fast Food Nation
Fast Food Nation

Naposled navštívené:
Fernando Sánchez Polack

Polack Fernando Sánchez

Rodion Ščedrin

Ščedrin Rodion

Kerry Fox

Fox Kerry

Bruce Spence

Spence Bruce

Hermann Picha

Picha Hermann

Fast Food Nation

Fast Food Nation
Fast Food Nation