Zari
ohodnotit

Lollipop Monster

Rok:
2011
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
27.10.2011
„Drsné lolitky v městské džungli“

Komentáře k filmu Lollipop Monster

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2011
Upozorňuji, že   následující text ledascos   prozrazuje z děje filmu.   Není to detektivka, tak snad   to nebude tolik vadit.

Film, který   prošel několika festivaly a   nyní je k vidění i v   českých kinech. Je to   příběh odehrávající se v   současnosti. Hlavními   hrdinkami jsou dvě   náctileté dívky Ari a Oona.   Označit bychom je mohli za   Lolitky. Jedné je patnáct a   u druhé věk neodhaduji, ale   měly by být vrstevnice.   Náturou jsou takové, že by   se za normálních okolností   ani nepotkaly. Každá z nich   žije v rodině, ve které to   ne zrovna je v pořádku.   Hranice rozpadu střídá   tolerance.
Oona i   její otec se věnují   malířství. Nevěra s   kombinací dalších   problémů vede k tomu, že   Oonin otec páchá sebevraždu   oběšením na vysokém   stromě před školou, kam   právě Oona dochází. Aby to   nebylo všechno, matka   udržuje sexuální vztah s   otcovým bratrem Lucasem. Oona   Lucase viní z otcovy   sebevraždy.
Dívka Ari   má jiný problém. Dostala se   do věku, kdy je ve věčném   konfliktu s milujícími   rodiči. Rodinu doplňuje   starší bratr Jonas. Ten   trpí jakousi psychologicko   neurologickou nemocí a celou   rodinu svým chováním   terorizuje. Ari se tak snaží   uniknout. Uspokojení   nachází v sexu, kdy je po   odpanění s místním   playboyem ochotná vyspat se s   kýmkoliv.
Ari a Oona   se sblíží a stávají se z   nich přítelkyně. Jsou   ochotni udělat cokoliv.   Pořádný bugr i nějaký ten   vandalismus. Stane se však   něco, že i jejich vztah   naruší Lucas.
Osudy   všech míří do pro někoho   překvapivého finále.

Vážný i   humorný příběh dvou dívek   je prvotně určen mladému   publiku. Kombinace hrané   činnosti s komiksovými a   jinak výtvarnými prostřihy   to potvrzuje. Je to silný   příběh a člověk tak   může přemýšlet o   dnešních mladých   dospívajících. V čem   vyrůstají a jaké mají   cíle.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Pro mě tento snímek   představoval závěr   letošního filmáku ve Varech   a na lízátku jsem si   smlsnul. Poměrně svěží a   bohužel i uvěřitelný   kousek o ujetosti   nastávající generace. A ten   závěr? Wow! ;-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama