Zari
ohodnotit

Loli paradička

Další název:
Veronka (prac. název)
Rok:
2019
Délka:
89 minut
„Východ, láska, peněži.“
Popis / Obsah / Info k filmu Loli paradička
POZOR, SPOILER

Je pouť a na ní invalida Milan prodává své zboží - perníková srdce a další sladkosti. A pak přistihne cikánskou dívčinu, jak mu krade zboží. Slituje se nad ní, a dokonce jí koupí jídlo. Tím si ji získá a ona jej začne obletovat.
No, osud je osud a cikánka Veronka se na něj nalepí, a Milanovi to přestává vadit. A protože se ona nechce vrátit domů, tak stráví noc na ubytovně. Tady se Milan „opije“ a ráno Veronku napadne, že mu ukradla peníze. Ale pak přijde na to, že je schoval do šuplíku, když byl opilý.

Nu, omluva je na místě a nastává čas, kdy je třeba seznámit cikánečku s maminkou. Překvapení je na všech stranách, ptozo se Milan stěhuje ke kamarádovi do maringotky. Zde dále spřádají své tužby a sny.

Při další akci tancuje Veronka s nějakým „gadžem“ a dojde k pranici, při které je Milan přesilou zpráskán.
Nákup jehel v sousedním státě také nevyjde podle plánu, a tak ti tři opět nezbohatnou. Ale později se začne dařit prodej a již jsou peníze na pračku a další věci. Milan odchází od stánku pryč a Veronka tu zůstává sama.
Právě v této chvíli jde kolem její bývalý mládenec, který ji znovu „očaruje“...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Loli paradička
Scenáristicko-režijný debut dvojice otca a syna – Víťa a Richarda Staviarskych.

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku?

Forum Film SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lisa Robins

Robins Lisa

Denis Jutzeler

Jutzeler Denis

Naposled navštívené:
Lisa Robins

Robins Lisa

Denis Jutzeler

Jutzeler Denis