Zari
ohodnotit

Lo strano vizio della Signora Wardh

Další název:
Blade of the Ripper
Rok:
1971
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Lo strano vizio della Signora Wardh

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2021
Tak mě zase jednou po dlouhé   době spadla čelist. Sergio   Martino se svým druhým   filmem servíruje to   nejlepší, co mohlo vůbec   kdy vzniknout v žánru   giallo. Tohle je přímo   učebnicový příklad, jak   má taková odnož vypadat.   Už od začátku mě Martino   vtáhnul do děje, ze kterého   už nebylo návratu, pojem o   čase byl naprosto zbytečný   a já si ujížděl na   famózním bijáku. Napětí,   které by se dalo břitvou   krájet, a to doslova!   Překrásná, opravdu   sexuálně smyslná Edwige   Fenech, úžasné erotické   scény s příchutí sadismu   natočeny dechberoucí   kamerou! Hrátky s   nasvícením, úhly, detaily -   ty kompozice - to je   geniální a skoro pořád   něco zvláštního zaujme v   každém záběru, nádherné   jsou interiéry starobylých   domů, bomba! Rok 1971? To   snad není ani možné. Valil   jsem oči a nechápavě   kroutil hlavou. Hudební   orgasmus mě připravila Nora   Orlandi, ten soundtrack je   fantazie a poslech pro bohy!   Finální rozuzlení je   taková sada, že místo toho,   aby si člověk vydechl, tak   přijde ještě jeden zvrat a   já šílím a tleskám! Kult   jak prase! Sergio Martino je   KRÁL žluté barvy a pro mě   je od něj Lo strano vizio   della Signora Wardh zatím   nejlepší zásek v této   oblasti, o chlup lepší než   třeba jeho pozdější Torso   nebo La code dello scorpione.   Ještě by to chtělo, aby   snímek brzy vyšel v nějaké   krásné restaurované verzi   ve formátu 4K a věřím, že   to se teprve rozteču blahem.   Já mám vždycky takovou   radost z toho, že je stále v   kinematografii co objevovat,   určitě je ale lepší   sáhnout o pár desítek let   zpátky, než koukat na   novodobý sračky. Co tenkrát   předvedli všichni tvůrci na   tomto filmu, o tom se   dnešním   "filmařům" může   jen zdát....
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2018
Oblíbený žánr v italském   filmu let sedmdesátých. Film   se povedl, i když giallo   tentokrát není tím hlavním   tahákem. Břitva se ukáže   spíše jenom v náznacích a   zbytek už je jenom   aranžování obětí, což   třeba ve vaně plné krve   není špatné. Edwige Fenech   tolik nevyniká jako v jiných   filmech laděných spíše do   komedie, a zastiňuje ji   George Hilton v roli jejího   milce Corra. Zajímavé   překvapení nakonec, pro   diváka pečlivě   sledujícího příběh ale   veliké nebude.
Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2019
Typické giallo, ktoré   ničím extra nevyniká, ale   zasa ani mu nie je veľmi čo   vytknúť. Snáď s výnimkou   hluchších miest v prvej   polovivi filmu. Záver   prekvapivý, aj keď nie   všetko bolo domyslené a   vysvetlené k spokojnosti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:30 - 06:50

19 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jana Jonášová

Jonášová Jana

Honička (The Shipment)

Honička
The Shipment

Naposled navštívené:
Jana Jonášová

Jonášová Jana

Honička (The Shipment)

Honička
The Shipment