Duben
ohodnotit

Lítám v tom

Up in the Air

Rok:
2009
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
28.1.2010
„Příběh muže, který žil s hlavou v oblacích“
Popis / Obsah / Info k filmu Lítám v tom
Ryan Bingham (George Clooney) je samotársky chlapík, ktorý sa živí dávaním „padáka“ pre spoločnosti, ktorých šéfovia na to nemajú žalúdok. Je v tom jeden z najlepších a z toho dôvodu strávil minulý 322 dní na cestách po celých štátoch. Nevadí mu to, pretože takto sa priblíži k méte, ktorú sa snaží dosiahnuť. Desať miliónov míľ vo vzduchu. Túto metu dosiahlo len šesť ľudí pred ním. Je tiež zberateľom zlatých klubových kariet a požívateľom všemožných klubových výhod.

Nečakaná prekážka v dosiahnutí jeho vytúženej méty je nová mladá zamestnankyňa Natálie (Anna Kendrick), ktorá navrhuje dávať výpovede cez videokonferenciu. Ryan ju dostane na zaučenie a berie ju na cestu po štátoch predtým, ako sa jeho cestovaní stane zbytočným. Natálie pristupuje k svojej práci technokraticky a až zoči-voči zamestnancom, ktorým dáva výpoveď začína chápať dôležitosť osobného prístupu.

Na svojich cestách Ryan stretne Alex (Vera Farmiga), ktorá má podobnú životný štýl. Stále na cestách, žiadne záväzky a chladnokrvný až sebecký vzťah k ostatným. A tak svoje cesty začnú koordinovať, aby sa na jednu noc stretli na niektorom z letísk, než budú pokračovať ďalej.

Ryanova mladšia sestra sa bude vydávať a Ryan, ktorý už dlho nebol v rodnom meste, berie účasť ako nutné zlo a vyrušenie zo svojho zabehnutého života. Nemá na svete nikoho a tak požiada Alex, aby šla s ním. Zdá sa, že Ryanov život sa začne uberať trochu iný smer.


Autor: BOS3

Popis / Obsah / Info k filmu Lítám v tom
Ryan Bingham je 35 ročný čudácky muž. Je rozvedený a pracuje ako právny poradca v jednej denverskej spoločnosti. Náplňou jeho práce je poradenstvo a konzultácia pre oblasť manažmentu, pre Integrované strategické riadenie - často lieta po celých Spojených štátoch. Snaží sa totiž získať do svojho vernostného programu od leteckej spoločnosti 10 miliónov nalietaných míľ, prv než opustí svoju spoločnosť.

Jeho mladšia sestra bývalá mníška, ktorá je duševne trocha "mimo" a aj jej nový vzťah so svojím priateľom nie je príliš ružový. Ryan sa nechá po odchode zo svojej denverskej spoločnosti najať do istej málo známej obchodnej spoločnosti v Omahe.Tam sa zaoberá prenájmom automobilov, vybavuje objednávky, má na starosti komunikáciu s klientmi.

Ryan je však veľmi závislý od rôznych tabletiek a vo voľných chvíľach trávi svoj čas s istou ženou v Las Vegas. Obáva sa
totiž, že niekto bez jeho vedomia bude profitovať z jeho drahocenných nazbieraných míľ, čo by preňho bola hotová pohroma, rovnako ako keby mu niekto "ukradol" jeho dušu.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Lítám v tom
Ryan Bingham je samotář, který se živí dáváním výpovědí pro společnosti, jejichž šéfové na to nemají žaludek. Je v tomto oboru jeden z nejlepších, a proto minulý rok strávil 322 dní na cestách. Nevadí mu to, protože se tak dostává blíž a blíž svému cíli. Nalétat 10 milionů mil letadlem. Nečekanou překážkou v dosažení této jeho mety je nová kolegyně Natalie, která navrhuje dávat výpovědi přes internet pomocí videokonference. Ryan ji dostane na zaučení a bere ji na cestu po USA. Na svých cestách se Ryan seznámil s Alex, která díky své práci také hodně cestuje. Mají mnoho společného, a tak své cesty začnou koordinovat, aby se občas setkali na jednu noc v některém z hotelů Hilton. Narušením tohoto stereotypu se ale stane svatba Ryanovy mladší sestry. Vezme totiž Alex s sebou na obřad a stráví spolu několik dní. Ryanovi dochází, že si umí představit i život s partnerkou po boku a bez věčného cestování. Do toho Natalie konečně prosadí svůj plán a Ryan se vrací domů...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Lítám v tom
Na první pohled sympatický Ryan Bingham v neodolatelném podání George Clooneyho (jemuž byla role psaná na tělo), má odporné povolání: je „specialistou pro změnu zaměstnání“. To znamená, že létá po Spojených státech jako cesťák, jenže místo nabídky zboží vyhazuje lidi z práce. Ve svém oboru patří k nejlepším a plně se přizpůsobil osamělému životu, vyplněnému především létáním z města do města. O výhodách takového života dokonce i přednáší na odborných seminářích. Jeho přesvědčení však dostane trhlinu, když se seznámí s podobně zaměstnanou Alex a když musí zaškolit sebevědomou a chladnou kolegyni Natalii. Muž posléze pochopí, že lidská existence bez citových vztahů rozhodně není výhrou. Jenže se zdá, že už je na změnu životního stylu pozdě. – Komorní hořká komedie Jasona Reitmana (inspirovaná románem Waltera Kirna) těží zejména z vynikajícícho hereckého obsazení nejen ústřední trojice, ale také z dobře napsaného scénáře, nabitého břitkými dialogy, jež úspěšně zastírají jednoduchost zápletky a „mravního ponaučení“. Z žánru vybočují jen autenticky působící reakce vyhozených lidí, kteří mluví přímo na kameru. – Snímek patří k oceňovaným loňským titulům a znovu tak potvrzuje kvality Jasona Reitmana, který se navzdory krátké kariéře řadí k předním hollywoodským tvůrcům inteligentní zábavy.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/3


Popis / Obsah / Info k filmu Lítám v tom
Komedii Lítám v tom natočil Jason Reitman, na Oscara nominovaný režisér snímku Juno. Jejím hrdinou je Ryan Bingham (George Clooney), odborník na propouštění zaměstnanců, jenž miluje život na cestách. Právě když se blíží k dosažení vysněné mety deseti miliónů nalétaných mílí, začíná se jeho pohodový “přelétavý” život otřásat v základech. A může za to i další věčná turistka, kterou na svých cestách pravidelně potkává.
Kino Aero


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:25 - 16:05

15 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

15 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

5 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10