Zari
ohodnotit

Líbáš jako ďábel

Další název:
You Kiss Like the Devil
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
17.5.2012
„Poprvé líbal jako Bůh a po dvou letech je to ještě vášnivější...“
Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako ďábel



Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované, a tak doslova ze dne na den oba odlétají. Jenže v Maroku oba přijdou o kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává jak Karel, tak také Bohuna...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako ďábel



Dva roky po diváckém hitu Líbáš jako Bůh posílá Marie Poledňáková kvarteto hlavních hrdinů do nových životních situací. V exteriérech exotického Maroka se odehrává další příběh plný humoru, romantiky a lásky a tentokráte i trošky napětí.

Příběh volného pokračování romantické komedie Líbáš jako Bůh začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový život. Ovšem pouto s tím bývalým nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je tu vaše rodina, vaše okolí a vaši dřívější partneři do společného soužití nutně patří. Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak partnery znovu získat pro sebe. František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavazadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprve teď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.

HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako ďábel



Volné pokračování filmové komedie Líbáš jako Bůh (r. Marie Poledňáková, 2009). Příběh začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a franštinářka Helena s lékařem záchranky Františkem se pokoušejí začít nový společný život. Ovšem, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Milenci odjedou na líbánky do Maroka, což se nelíbí jejich bývalým partnerům.
Filmová ročenka 2012


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako ďábel



Komedie Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh (FP 3/2009) se v historických tabulkách nejúspěšnějších titulů v České republice umístila na osmém místě s více než devíti sty tisíci diváků (a jako čtvrtý český film). Není tedy divu, že se nyní objevilo volné pokračování Líbáš jako ďábel, v němž se rozvíjejí další osudy dvou starších rozvedených párů. Tentokrát však autorka poněkud změnila žánr a namísto komedie o rodinných a milostných vztazích natočila snímek, v němž mají významnou úlohu dobrodružné prvky a jenž se ze značné části odehrává v Maroku. – Franštinářka Helena byla se spisovatelem Karlem rozvedená už v první části, ale její milenec, lékař záchranky František, vstupuje rozvedený až do tohoto dílu. Dvojice spolu začíná žít, což se nelíbí jejich bývalým protějškům, tedy bonvivánskému Karlovi a uražené Bohunce. Milenci ujedou jim a všudypřítomné rodině na „líbánky“ do Maroka, kde náhodou uvíznou bez prostředků. Informovaní expartneři tam každý sám vyrazí také. Jenže autokar s Bohunkou je unesen a František má za ni zaplatit výkupné... Mezitím v Praze prožívá své milostné dobrodružství Helenina sestra Kristýna, jež propadla vášni ke kaskadéru Láďovi (ani jeden z nich netuší, že jeho protějšek má tři děti). Vše nakonec skončí svatbou. – Zdá se, že cesta do ciziny a tamní dobrodružství byly pro autorku jakýmsi východiskem z nouze, pokud nechtěla jen rozvíjet rodinné motivy z prvního dílu. Vznikla tak ovšem prvoplánová situační komedie s jednoduchými vyspekulovanými zvraty a místy postrádající i logiku. Nelze ovšem pochybovat o tom, že značné části publika se to bude líbit.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/6


Popis / Obsah / Info k filmu Líbáš jako ďábel



Volné pokračování úspěšné komedie Líbáš jako Bůh, která byla v roce 2009 nejnavštěvovanějším českým filmem. Vidělo ji více než 900 tisíc diváků. Příběh nového filmu začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí a vaši bývalí partneři do společného života nutně stále patří. Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu, energickou dámu, zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe. František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři, kteří ve Františkových a Heleniných cestovních lapáliích, k nimž patří ztracená zavadla, ukradené doklady a řada dalších problémů, vidí příležitost, jak se vrátit do jejich života. Pro náš pár teprve teď nastává opravdová zkouška jejich vztahu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Líbáš jako Bůh (2009)

 Líbáš jako Bůh (2009)
Líbáš jako Bůh n
 
Žánr: komedie / romantický
Země: Česká republika
Režie: Marie Poledňáková

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

13 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

8 minut již uběhlo
112 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

38 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

108 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eden

Eden
Eden

Naposled navštívené:
Eden

Eden
Eden