Zari
ohodnotit

Les caïds

Další název:
Big Shots, Clan Dei Francese
Žánr:
Země:
Rok:
1972
Délka:
91 minut

Komentáře k filmu Les caïds

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2020
Robert Enrico natočil další   ze svých kriminálních   filmů na klasický motiv   přátelstí, loupeže a   útěku. Příběh postrádá   sice originalitu, ale   zpracování detektivky a   sympatická dvojice lupičů,   jak už to v podobných   filmech bývá, vše   vynahradí. Od počátku je z   děje zřejmé, jaký asi bude   osud hlavních hrdinů.   Vypracovaný plán nevychází   podle představ a příběh se   stále více zamotává.   Nechybí milostné vzplanutí   mladého páru zapleteného do   loupeže a ani drsný gangster   Weiss (skvělý Michel   Constantin) jako protipól   našich hrdinů. Enrico   natočil lepší filmy, ale   potěší i tato   sedmdesátková kriminálka.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2024
Jak nemilosrdně působí zub   času, nezdá se dnes, že by   tento film podával drsný a   realistický obraz   francouzského podsvětí 70.   let. Ale ve své době, kdy   byl uveden do kin, se prý   setkal se smíšeným   přijetím, takže z hlediska   stáří na tom nejspíš   nebude zase tak špatně.   Příběh je poměrně   standardní a není v něm   patrná snaha o nějakou   originalitu, takže co se   týče vývoje děje, vyniká   svou ne zrovna malou   předvídatelností.   Atmosféricky však celý   koncept drží dobře a   nesnaží se nijak vnucovat   svou efektivitu. Navíc je   podpořen dobrými hereckými   výkony, což znamená, že i   přes všechny neblahé   nedostatky se tím ukazuje,   že jde o poctivou, byť   temnější a omšelou,   zábavu. Pochvalu si rozhodně   zaslouží zejména výkony   Serge Reggianiho, Jeana Bouise   a Michela Constantina.   Filmové fanoušky   obeznámené s podobnými   filmy tento snímek nenadchne,   ale ostatní by oslovit mohl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

09:15 - 10:30

11 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jean Girault

Girault Jean

Jiří Sádek

Sádek Jiří

Naposled navštívené:
Jean Girault

Girault Jean

Jiří Sádek

Sádek Jiří