Zari
ohodnotit

Legenda o sovích strážcích

Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole

Další název:
Guardians of Ga'Hoole; Soví strážci; Legenda o sovích strážcoch (SK); Die Legende der Wächter
Rok:
2010
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
14.10.2010
„Odvaha a statečné soví srdíčko v boji proti zlu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o sovích strážcích
Soví sameček Soren je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga´Hoolu. Je to mýtická skupina okřídlených bojovníků, kteří svedli velkou bitvu o záchranu celé soví rasy s ďábelskými Čistými. Zatímco Soren sní o tom, že se jednoho dne přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě pouze vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo bratra. Když bratři spadnou ze svého rodného hnízda na vrcholku stromu přímo do spárů Čistých, je na Sorenovi, aby s pomocí dalších odvážných sov podnikl smělý útěk. Společně pak hledají Velký strom, domov Strážců, kteří jsou jedinou nadějí na porážku Čistých a záchranu sovího království.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o sovích strážcích
Animovaný rodinný film režiséra Zacka Snydera je natočený podle populárních dětských knih autorky Kathryn Lasky.

Soren je mladá sova pálená a poklidně si žije ve svém lesní domově. Jednoho dne je však unesen jinými sovami a uvězněn v St. Aggie's - domnělém sirotčinci, kde jsou však mladým sovám jako je on vymývány mozky a jsou trénovány v krvežíznivé vojáky. Přestože to není lehké, Soren si zde najde přátele a společně se jim podaří uprchnout. Ukryjí se na ostrově Ga'Hoole, kde napomáhají vznešené, moudré sově v boji proti hříšné armádě formující v St. Aggie's.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Legenda o sovích strážcích
Režisér Zack Snyder, známý vizuálně propracovanými tvrdými akcemi pro dospělé jako 300: Bitva u Thermopyl (FP 4/2007), propůjčil tentokrát své schopnosti animované adaptaci dětského příběhu z říše zvířat Legenda o sovích strážcích, uváděné u nás pouze ve formátu 3-D. Výsledek je úspěšný jen napůl. I tento film uchvacuje precizní výtvarnou stránkou a vyspělou počítačovou animací, propracovanou do každého sovího peříčka. Samotný příběh, jednodušší a mravoučnější než v knize, je ovšem příliš šablonovitý na to, aby bavil jiné než dětské obecenstvo. Pro menší diváky však zase může být několik akčních scén v Snyderově drsnějším stylu až příliš temných. – Snímek sleduje obsah prvních tří knih patnáctidílné série americké spisovatelky Kathryn Laskyové Legenda o sovích strážcích z let 2003-2008 (první kniha s názvem Legenda o sovích strážcích: V zajetí vyšla v době premiéry česky v nakladatelství Mladá Fronta). Jeho hlavním hrdinou je mládě sovy pálené Soren, který je se starším bratrem Kludem unesen do školy, vedené obávaným párem Nyrou a Krutolebem. Ti chtějí vycvičit armádu Čistých, tedy sov pálených, a podrobit si ostatní druhy. Zatímco Soren se této ideji vzpírá a skamarádí se s „podřadným“ kulíškem Gylfií, ctižádostivý Klud se přidá na stranu Čistých. Sorenovi a Gylfii se podaří ze zajetí uniknout a nakonec doletí do království Gahúl, kde sídlí legendární Soví strážci, spravedliví a odvážní. Soren pak sehraje rozhodující úlohu v bitvě mezi Strážci a Čistými, kterou přežije několik zlých, takže pokračování není vyloučeno. – Za animací stojí australská společnost Animal Logic, která se podílela např. na oscarovém filmu Happy Feet. Film se v Austrálii také odehrává a jeho originál (jenž byl v ČR uveden ve dvou pražských kinech) namluvili známí australští herci. – Ke snímku je připojena groteska Fur of Flying (FP 12/2010z, str. 14).
–ivp-, Filmový přehled 2010/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

29 minut již uběhlo
121 minut zbývá do konce

ČT2 - Crescendo

01:55 - 02:45

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

02:00 - 03:05

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:30 - 03:30

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lothar Scherpe

Scherpe Lothar

Konrad Petzold

Petzold Konrad

Stanley and Livingstone

Stanley and Livingstone
Stanley and Livingstone

Naposled navštívené:
Lothar Scherpe

Scherpe Lothar

Konrad Petzold

Petzold Konrad

Stanley and Livingstone

Stanley and Livingstone
Stanley and Livingstone