Zari
ohodnotit

Ledové království

Frozen

Další název:
The Snow Queen; Ledové království 3D; Ľadové kráľovstvo 3D; Die Eiskönigin - Völlig unverfroren
Rok:
2013
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2013
„Výprava v doprovodu drsného horala a jeho věrného soba...“
Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království
Animační studia Walta Disneyho uvádějí snímek Ledové království, velkolepou dobrodružnou komedii inspirovanou pohádkou Sněhová královna z pera Hanse Christiana Andersena. Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí zachránit království dříve, než bude zcela pozdě.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 24.08.2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království
Společnost Walt Disney Animation Studios, tvůrci filmů Na vlásku (2010) a Raubíř Ralf (2012), představuje snímek Ledové království (2013), úžasné filmové komediální dobrodružství. Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království
Když Annu (Kristen Bell) prokleje její v odloučení žijící sestra, bezcitná sněhová královna Elsa (Idina Menzel), Anninou jedinou možností, jak kletbu překonat, je přežít riskantní, ale vzrušující cestu přes zamrzlou zem. Spolu s drsným Kristoffem (Jonathan Groff (2)), jeho sobem Svenem a smolařským sněžným mužem Olafem musí závodit s časem a bojovat s armádou zmrzlých válečníků...


Autor: SvoKar

Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království
Královští rodiče mají dvě dcerky, mladší Annu a starší Elsu, která dokáže svýma rukama vyvolat sníh a mráz. Svou neobyčejnou schopnost ale využívá především k zábavě a zimním radovánkám se svou mladší sestrou. Při hře Annu omylem zmrazí. Zoufalí rodiče požádají o pomoc lesní trolly, kteří jsou schopni dívku zachránit. Musí jí však vymazat z mysli všechny vzpomínky na sestřinu kouzelnou moc. Trollové se obávají, že Elsina moc bude den ode dne sílit. Král s královnou slibují, že na dceru dohlédnou. Také Elsa se trápí, její moc roste a často se vymyká její kontrole, nepomáhají ani rukavice, které jí věnoval otec. Pak během divoké bouře královští rodiče umírají. V den Elsiny korunovace Anna sestře omylem stáhne ochrannou rukavici. Princezna se přestane ovládat a uvězní království do věčné zimy. Vyděšená Elsa uprchne do hor, za sebou zanechá jen zkázu. Anna se pak v doprovodu drsného horala Kristoffa, jeho věrného soba Svena a sněhuláka Olafa vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila nejen Elsu, ale i celé království.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Ledové království
Animované dobrodružství Chrise Bucka a Jennifer Leeová Ledové království je vynalézavou, vtipnou a zábavnou adaptací Andersenovy pohádky Sněhová královna. Hlavním tématem je zde láska a strach o blízkého člověka, poučením pak to, že se nevyplácí dát na první dojem. Aby zachránila království Arendelle před úplným zmrznutím, vydá se princezna Anna vysoko do hor za uprchlou sestrou Elsou, která vše způsobila. Bez pomoci drsného pohledného horala Kristoffa, jeho soba Svena a optimistického sněhuláka Olafa by to však nedokázala. Zažije přitom hodně velehorských dobrodružství, málem přijde o život a pozná pravou lásku. Rodinný snímek pobaví a dojme všechny generace a potěší dobře zvládnutým dabingem.
-kat-, Filmový přehled 2013/Z


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Ledové království 2 (2019)

 Ledové království 2 (2019)
Ledové království 2 n
Frozen 2
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Buck, Jennifer Lee

(pokračování)

Ledové království: Vánoce s Olafem (2017)

 Ledové království: Vánoce s Olafem (2017)
Ledové království: Vánoce s Olafem n
Olaf's Frozen Adventure
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / hudební
Země: Spojené státy americké
Režie: Kevin Deters, Stevie Wermers

(pokračování)

Oslava v Ledovém království (2015)

 Oslava v Ledovém království (2015)
Oslava v Ledovém království n
Frozen Fever
Žánr: animovaný / rodinný / hudební
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Buck, Jennifer Lee

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:00 - 14:50

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

14:00 - 15:00

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:40 - 14:40

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:25

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama