Zari
ohodnotit

Obsah filmu Le collier rouge

 
Příběh se odehrává po skončení první světové války v létě 1919. V opuštěných kasárnách je uvězněn válečný hrdina Jacques Morlac, vyznamenaný za statečnost Čestnou legií, a na dvoře uvázaný k lípě štěká jeho pes. Přijíždí vojenský soudce Lantier, aby provedl výslech obviněného. Povahu zločinu se divák dozví až v závěru filmu.

Lantierovi vykládá Morlac o svých zážitcích v zákopech, o svém psu, o seznámení se vzdělanou venkovankou Valentine. Výslechy se mění v rozhovory a soudce začíná sympatizovat s obviněným.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Le collier rouge >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2020
Červený obojek
Trauma zážitků z první světové války a   hrůza ze zákopů, ve kterých umírají stovky   spolubojovníků, je ústředním tématem   filmové adaptace románu Jean-Christophe Ruffina.   Režisérova obžaloba válečné mašinérie a   dopadů na lidské osudy. Určitě citlivého   diváka zaujme vztah válečného hrdiny a   obviněného Morlaca se psem, kterého potká u   mrtvého kamaráda. Od té doby se stanou   věrnými společníky a pes hraje v závěru   filmu při objasnění podstaty válečného   zločinu, kolem nějž chodí autoři filmu jako   kolem horké kaše, svojí roli. Vynikající   Francois Cluzet v roli vojenského   vyšetřujícího soudce potvrdil své současné   postavení mezi současnými filmovými   francouzskými herci.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Le collier rouge (2018)Le collier rouge (2018)Le collier rouge (2018)Le collier rouge (2018)
Reklama