Zari
ohodnotit

Lady Snowblood

Shurayukihime

Další název:
Šurajukihime; 修羅雪姫
Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
97 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Lady Snowblood
Příběh krvavé pomsty vykonané druhou generací. Rodina venkovského učitele byla vyvražděna, přežila jen matka, kterou si jeden z vrahů vzal za manželku. Po nějaké době na něm vykonala pomstu, za což se dostala do vězení. Zde dělala vše proto, aby skrze svého potomka došla k zasloužené odplatě. Podařilo se, ale při porodu umírá. Výchovu dcery Shuruyaki, která byla zrozena pro vykonání pomsty, převzala jedna z propuštěných spoluvězeňkyň. Shuriyaki celé své dětsví pilně cvičila, aby svůj úkol mohla splnit. Ve své dospělosti se vydala cestou pomsty a začala pátrat po svých budoucích obětech. Svůj úkol splnila, ale paradoxně umírá rukou dcery jedné ze svých obětí. Tento důmyslně propracovaný příběh,natočen podle komiksu od Kazua Koikeho, a až umělecké ztvárnění krvavých soubojů povýšilo tento film na kultovní, a to nejen v Japonsku. Film byl i hlavní inspirací (byl vykraden) Quentina Tarantina při natáčení filmu Kill Bill.


Autor: Hugin

Popis / Obsah / Info k filmu Lady Snowblood
POZOR, SPOILER

V roce 1847 ve vězení ve městě Hačiodži (prefektura Kanagawa) žena Sayo porodí holčičku, kterou pojmenuje jako Yuki.

Paní Širajuki kráčí ve sněhu a potká skupinku mužů. Ti nesou Šibajamu Genzóa, šéfa gangu Asakura Senrjó. Dojde k potyčce a žena je ve chvíli všechny zlikviduje.

Kapitola první
Žena přichází do klanu žebráků a hledá pana Macuemona. Muži ji zavedou za domky a zde by si s ní rádi užili. Ona jim v tom zabrání, ale to už přichází pan Macuemon a ona mu sdělí jména tří mužů, které chce najít.

Vracíme se o dvacet let zpět. Sayo vidí, jak Giširo Cukamoto, Banzó Takemura a Tokuši Šokei vraždili. Je zde také Okono Kitahama, ale tato osoba se přímo vraždy neúčastní. Ti tři zabijí jejího muže a ji pak znásilní. Poté bere Tokuši Sayu s sebou do města, kde jej ona zabije. A právě při hledání těch tří zbývajících je zatčena a odsouzena na doživotí. Proto se vyspala s kdekým, jen aby měla dítě. A to má za ni dokončit pomstu, protože ona po porodu umírá.

Malou Yuki si bere jiná vězeňkyně Tora. Stará se o ni s mnichem Dókaiem, ten ji tvrdě trénuje.

Píše se rok 1882 a malá má osm let. Pokračuje její tvrdý výcvik.

Kapitola druhá
Šura Yuki má již dvacet let. Dostává zprávu od Macuemona, který našel Banzó Takemuru. Ten žije s dcerou Kobue, se kterou se Yuki náhodou setká. Banzóa najde v herně. Tomu jde o krk pro podvádění, ale ona si jeho život doslova vyprosí. Teprve pak jej vezme na cestu smrti.

Kapitola třetí
Šura Yuki stojí u hrobu s nápisem Giširo Cukamoto. Prý zemřel před třemi lety. Yuki najde novinář Rjúel Ašio a začne klást dotazy. Ona jej ihned varuje, aby nebyl zvědavý a aby ji nechal být. Také ji najde Giširova dcera. Ašio, který příběh Yuki napsal do novin je zajat policií a ztlučen. Vtom se zde objeví Okono Kitahama. Osoba, která za tehdejší vraždu dostala peníze. Ta jej ztluče také, aby vyzradil, kde je Yuki ukrytá. Ta se objeví až pak v pravý čas a několik policajtů zabije. Pak si stane s Okono tváří v tvář.

U Ašia se objevuje Giširo Cukamoto. Ten svou smrt jen sehrál, aby mohl dále obchodovat s drogami. Ašia se Yuki přiznává, že je Giširův syn.

Kapitola čtvrtá
Yuki přijíždí na maškarní ples. Zde ztrestá Giširu, ale v dokončení jí zabrání Ašio. Ono se totiž ukáže, že to není Giširo, ale někdo jiný s jeho gumovou maskou. Nakonec je pravý nalezen, ale má pistoli…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Masanobu Takashima

Takashima Masanobu

Naposled navštívené:
Masanobu Takashima

Takashima Masanobu