Lady Snowblood (1973)

Lady Snowblood (Shurayukihime)
70 %
 
 

Shurayukihime

Další název: Šurajukihime; 修羅雪姫

    Žánr: drama / akční
    Země: Japonsko
    Délka: 97 min.
POZOR, SPOILER

V roce 1847 ve vězení ve městě Hačiodži (prefektura Kanagawa) žena Sayo porodí holčičku, kterou pojmenuje jako Yuki.

Paní Širajuki kráčí ve sněhu a potká skupinku mužů. Ti nesou Šibajamu Genzóa, šéfa gangu Asakura Senrjó. Dojde k potyčce a žena je ve chvíli všechny zlikviduje.

Kapitola první
Žena přichází do klanu žebráků a hledá pana Macuemona. Muži ji zavedou za domky a zde by si s ní rádi užili. Ona jim v tom zabrání, ale to už přichází pan Macuemon a ona mu sdělí jména tří mužů, které chce najít.

Vracíme se o dvacet let zpět. Sayo vidí, jak Giširo Cukamoto, Banzó Takemura a Tokuši Šokei vraždili. Je zde také Okono Kitahama, ale tato osoba se přímo vraždy neúčastní. Ti tři zabijí jejího muže a ji pak znásilní. Poté bere Tokuši Sayu s sebou do města, kde jej ona zabije. A právě při hledání těch tří zbývajících je zatčena a odsouzena na doživotí. Proto se vyspala s kdekým, jen aby měla dítě. A to má za ni dokončit pomstu, protože ona po porodu umírá.

Malou Yuki si bere jiná vězeňkyně Tora. Stará se o ni s mnichem Dókaiem, ten ji tvrdě trénuje.

Píše se rok 1882 a malá má osm let. Pokračuje její tvrdý výcvik.

Kapitola druhá
Šura Yuki má již dvacet let. Dostává zprávu od Macuemona, který našel Banzó Takemuru. Ten žije s dcerou Kobue, se kterou se Yuki náhodou setká. Banzóa najde v herně. Tomu jde o krk pro podvádění, ale ona si jeho život doslova vyprosí. Teprve pak jej vezme na cestu smrti.

Kapitola třetí
Šura Yuki stojí u hrobu s nápisem Giširo Cukamoto. Prý zemřel před třemi lety. Yuki najde novinář Rjúel Ašio a začne klást dotazy. Ona jej ihned varuje, aby nebyl zvědavý a aby ji nechal být. Také ji najde Giširova dcera. Ašio, který příběh Yuki napsal do novin je zajat policií a ztlučen. Vtom se zde objeví Okono Kitahama. Osoba, která za tehdejší vraždu dostala peníze. Ta jej ztluče také, aby vyzradil, kde je Yuki ukrytá. Ta se objeví až pak v pravý čas a několik policajtů zabije. Pak si stane s Okono tváří v tvář.

U Ašia se objevuje Giširo Cukamoto. Ten svou smrt jen sehrál, aby mohl dále obchodovat s drogami. Ašia se Yuki přiznává, že je Giširův syn.

Kapitola čtvrtá
Yuki přijíždí na maškarní ples. Zde ztrestá Giširu, ale v dokončení jí zabrání Ašio. Ono se totiž ukáže, že to není Giširo, ale někdo jiný s jeho gumovou maskou. Nakonec je pravý nalezen, ale má pistoli…  Autor: Pitryx

režie:
Tošija Fudžita
 
 
hraje:
Meiko Kadži (Yuki Kashima), Toshio Kurosawa (Ryurei Ashio), Masaaki Daimon (Go Kashima), Miyoko Akaza (Sayo Kashima), Shinichi Uchida (Shiro Kashima), Takeo Chii (Tokuichi Shokei), Noboru Nakaya (Banzo Takemura), Yoshiko Nakada (Kobue Takemura), Akemi Negishi (Tajire no Okiku), Kaoru Kusuda (Otora Mikazuki), Sanae Nakahara (Kitahama), Hosei Komatsu (Genzo Shibayama), Makoto Matsuzaki (Daikashi), Hiroši Hasegawa (Daihači Kačime), Kô Nishimura (kněz Dokai)
 
 
scénář:
Kazuo Kamimura, Kazuo Koike
 
 
kamera:
Masaki Tamura
 
 
hudba:
Masaaki Hirao
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.