Zari
ohodnotit

Kuřata na cestách

Další název:
The Road to Life
Žánr:
Rok:
1962
Délka:
67 minut
Premiéra v ČR:
1.6.1962

Komentáře k filmu Kuřata na cestách

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2013
Dětské filmy měli   především za cíl   vychovávat a poukazovat k   napomáhání záslužných   věcí. Pionýři se neměli   jen tak potulovat a dělat   lumpárny. Hrdinové tohoto   snímku se pustili do   umělého pěstování kuřat   a to tajně. A práce to   nebyla jednoduchá. Václav   Vorlíček se toho zhostil dle   potřeb své doby a nutno   podotknout, že velice dobře.   Nechybí ani odlehčený   humor, který neškodí.   Jistá naivita tu doslova   září, ale slouží jen k   jednoduchosti vyprávění   příběhu. K zajímavostem   patří první filmová   dětská role Pavla Novýho.   Tento snímek, byť svým   způsobem agitační, má   rozhodně dětem co říct i   dnes.
ivospetr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Natočené ještě stylem   poplatným konci padesátých   let, kdy se všechno jevilo   tak snadné a ideální. Z   dnešního pohledu je to   krásně naivní, ale za   shlédnutí to stojí. Děj je   celkem jednoduchý - skupina   dětí objeví nepoužívanou   líheň a rozhodne se odchovat   si tajně vlastní kuřata.   Přes všechna úskalí se jim   to nakonec povede. Je   zajímavé, že v dětských   (chlapeckých) rolích se tu   poprvé objevili později   známí Pavel Nový a Jaroslav   Drbohlav, naopak žádná z   představitelek dívčích   rolí se už v dalších   filmech neobjevila.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Dětská agitka, děs běs.   Mladé stromky bylo třeba   ohnout, ale zde to ohýbání   bylo víceméně ku prospěchu   věci. Dospělé role   skvělé, občas i legrační,   děti na jedničku. Klidně   dám čtyřicet a nestydím   se.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mary West

West Mary

Naposled navštívené:
Mary West

West Mary