Zari
ohodnotit

Krok do prázdna Jana Masaryka aneb Dokonalý zločin [HD CAM (HDTV)]

Další název:
Jan Masaryk's Step into Emptiness or the Perfect Crime
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
57 minut
Premiéra v ČR:
2/2012

Obsah filmu Krok do prázdna Jana Masaryka aneb Dokonalý zločin

 
14. září 2011 to bude 125 let, co se narodil jeden z nejvýznamnějších československých politiků a diplomatů Jan Masaryk. Celý život sloužil nejrůznějším způsobem své vlasti a patřil k nejpopulárnějším osobnostem především poválečného Československa. Sám byl ale osobností velice komplikovanou a složitou. Dokonce i jeho politické kroky především v závěru kariéry, která skončila dosud ne zcela objasněnou smrtí, jsou vším jiným než pevnou chůzí přesvědčeného demokrata. Kdo vlastně byl Jan Masaryk? A byl opravdu tím „bodrým a zábavným ranařem“, jak ho vnímal národ i západní politici?
Smrt Jana Masaryka je přitom stále drásavým motivem české...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Angelika2808
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Opravdu to byla (sebe)vražda?
Dokument Krok do prázdna nebo spíše Skok do   prázdna, zabývající se dodnes nevyjasněnou   (sebe)vraždou ministra zahraničí Jana Masaryka.   Po celých 64 let, které letos (2012) v březnu   uplynou od nevyjasněné smrti oblíbeného   politika, si vyšetřovatelé, historici a   pamětníci kladou zásadní otázku - byl J.   Masaryk zavražděn, skočil z okna sám nebo šlo   o nešťastnou náhodu?
Verze nehody je nejméně   pravděpodobná, sebevraždu rozhodně vylučují   pamětníci (ministr coby známý elegán by se   rozhodně nerozloučil se světem v pyžamu a bez   jediného slůvka vysvětlení) a   nejpravděpodobnější příčinu tragédie -   totiž politickou vraždu nepohodlného ministra   na objednávku NKVD nelze vzhledem k utajeným   materiálům a zejména k časové prodlevě   spolehlivě dokázat.
Zajímavý počin   režiséra M. Petrova, který se věnuje   především literatuře faktu a publicistickým   pořadům - např. Tajné akce StB., Nemám   práci, Ta naše povaha česká nebo Klekánice.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Povstalecká história

Povstalecká história
Povstalecká história

Naposled navštívené:
Povstalecká história

Povstalecká história
Povstalecká história