Zari
ohodnotit

Krev Borgiů

Los Borgia

Další název:
The Borgia; Rod Borgiů
Rok:
2006
Délka:
120 minut, dvoudílný
„Krvavý rod Borgiů se dostává k téměř neomezené moci. Co nezmůže jed, přemůže syn dýkou a mečem...“

Komentáře k filmu Krev Borgiů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Borgiovci - prvá mafianska rodinka
Alebo takí stredovekí Addams   family?
Nakoniec i   moderní režiséri vedia   natáčať dobre historické   filmy. Borgiovci boli naozaj   taký prototyp mafianskej   rodiny: úkladné vraždy,   moc, vydieranie. To všetko je   predsa organizovaný   zločin.
Keby tam herci   nemali stredoveké kostými,   ale z obdobia starovekého   Ríma, mohla to byť aj   rímska císarska rodina.   Títo páchali incest, konali   zločiny.
A ten Cesare   Borgia vyzeral ako ten   futbalista Maradona.
Faustka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Velebení i proklínaní   Borgiové. V počátcích   bývali jen bezvýznamným   španělským šlechtickým   rodem. Avšak ta   „bezvýznamnost“ byla   zcela zapomenuta… Rod   Borgiů měl chrabré a   cílevědomé muže,   okouzlující ženy, které   vychovány úctě k mužům,   nebyly pouze loutkami svých   pánů, brali svůj osud se   vztyčenou hlavou a hrdě se   hlásily ke svému rodovému   jménu. To   nejdůležitější, co jim   bylo dáno do vínku byla   „touha“, toto magické   slovo měnící tužby ve   skutky. I když je to cesta   vykoupena: záludností,   intrikami a krutostí.   Dosažená moc, tak sladce   opojná, kterou si rytíři   meče skryti rouchem   církevním vychutnávají   plnými doušky. Prolitá krev   bližních, je jen nízká   cena; a nepřátelé ať se   smaží na hranici. Po jejich   boku chtiví odpůrci   číhající na chybný   krok(je tak únavné být   stále ve střehu), jehož   využijí; a bez skrupulí   skoncují s chamtivými   vládci, aby si i oni mohli   dopřát ten slastný pocit   „nesmrtelnosti“. Jen rod   Borgiů si však může   říci: „dobyli jsme   Itálii“.
Daviiik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Skvělá podívaná
Musím přiznat, že jsem   původně od španělského   filmu s nepříliš známými   herci, moc nečekal, ale byl   jsem mile překvapen. Skvěle   natočený film, výborné   exteriéry i kostými, vcelku   výpravný... Prostě super!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2012
6.Nezosmilníš 9.Nepožiadaš manželku blížneho svojh
Najprv fakty, ktoré si nejak   pamätám z jednej knižky.   Alexander VI. rozhodne nebol   veľmi cnostný a morálny   pápež. Lukrécia údajne   bola troška krutejšia ako v   tomto filme. A teraz k filmu.   Španielska produkcia. Nebude   to náhodou romantika či   nebodaj telenovela? Neboli tu   nejak masové scény ani   ťažké boje. Krv tiež moc   netiekla. Aj tou nahotou a   zhýralosťou sa relatívne   šetrilo. Pomalší dej,   žiadne zložité zápletky   ani zvraty. Nejaká tá   romantika a ľúbostné či   milenecké zápletky. A   človek by si myslel, že to   bude riadne slabé. Avšak   človeče sa čuduj, opak je   pravdou. Všetky tieto akoby   výtky sú skôr výhodou.   Jednoducho výborný filmík.   Kde ešte musím zdôrazniť   skvelé obsadenie,   nesympatický ulisný pápež,   Césare odporná držka,   ženské nádherné.   Prekrásne prostredie,   kostýmy, pekné detaily či   scény ako hodovanie či   stolovanie. Možno menšia   stopáž by tomu prsopela,   lebo veľa výtiek je, že to   je jednoducho nuda, ale mňa   to zaujalo. Španielský   pohľad na jednu španielsku   rodinu s veľmi ale veľmi   zlou povesťou. Malo to čosi   do seba. Tí Španieli asi   vedia natočiť kvalitný   filmík. Jediné, čo by som   troška vytknul, že mohli   dať troška viac priestor   Jofrému a tiež mohli viac   objasniť ďalšie osudy   niektorých postáv
Edit 06.11.2012: Ešte som   zabudol na veľmi peknú   hudbu. Je síce taká   "obyčajná", ale   pasuje tu a kombinácia jej a   záberov na hory a pláne, no   krása
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2011
španělská poroba Itálie
Na španělskou kinematografii   a vcelku neznámého Antonia   Hernándeze poměrně solidní   film zpracovávající   vzpomínky Italů na velmi   neslavné období své   historie. O tom, že toto   dílo své diváky oslovilo,   svědčí značně   rozporuplná hodnocení.   Jedněmi je film div ne   zatracován a označován za   dvouhodinovou nudu, druhými   je ceněn a hodnocen   příznivě. To je vždy   dobré znamení. Pro mě jsou   nejhorší právě ty filmy,   které kritika označí   jednoznačně jako skvělé,   nebo naopak jednoznačně jako   propadák. Po technické i   výpravné stránce není   filmu až tak moc co vytknout.   Násilí, orgie a   stoprocentní využívání   rčení "Carpe Diem"   bylo nezpochybnitelným znakem   papežského dvora té doby.   Něco málo jsem už o rodině   Borgiů přečetl, proto jsem   si nemohl nepovšimnout   několika uměleckých zkratek   dějového faktu a několika   trochu jiných pohledů na   jednotlivé rodinné   příslušníky a některé   historické události, než   jak nám je předkládá   oficiální historie. Na   konečném výsledku filmu to   však nic nemění a   koneckonců kdo kdo má právo   dnes předkládat nějaké   "nevyvratitelná"   fakta z tak dávné historie.   Koho dějiny zajímají, toho   film jistě osloví, komu jsou   cizí, nenajde nic ani v tomto   díle. Za sebe však   doporučuji.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Historické filmy mám rád.   Krev Borgiů zůstal stát   někde na půl cesty.   Pokrývá sice celou dobu   vlády papeže Rodrigo Borgia,   ale nejde do hloubky a všeho   se dotkne jen tak okrajově.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25706minih25706Věčný příběh (1998) 
Ever After: A Cinderella Story n
minih48504minih48504Příšerky z podkroví (2009) 
Aliens in the Attic n
minih48953minih48953Jeníček a Mařenka (2007) 
Henjelgwa Geuretel n
minih57473minih57473Padre Pio (2000) [TV film] 
Padre Pio n
minih56404minih56404Grotesque (2009) 
Gurotesuku n
minih49621minih49621Sladká Laura (2005) [TV seriál] 
Sturm der Liebe n
minih52258minih52258Druhá půlka štěstí (2007) [TV film] 
Die andere Hälfte des Glücks n
minih67855minih67855Obřad (2011) 
The Rite n
minih36879minih36879Vrah přichází v noci (2001) 
Non ho sonno n
minih38719minih38719Karetní hráč (2004) 
Il cartaio n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbie Wilde

Wilde Barbie

Naposled navštívené:
Barbie Wilde

Wilde Barbie