Zari
ohodnotit

Králičí nora

Rabbit Hole

Další název:
Králičia nora; Rabbit Hole - Neue Wege
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
91 minut
„Život Beccy a Howieho sa radikálně mění po tom, co jejich čtyřletý syn zemře při autonehodě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Králičí nora
Becca a Howie Corbettovi žijí na klidném a úpravném předměstí a oba se snaží vyrovnat s bolestnou skutečností ztráty svého jediného dítěte. Chodí na skupinovou terapii pro podobně postižené lidi, ale přes ekonomickou bezstarostnost jejich život jakoby pozbyl smysl. Obzvlášť Becca (Nicole Kidmanová) se v duchu neustále vrací k okamžiku, kdy jejich čtyřletý syn Danny vběhl přímo pod kola auta, jehož mladistvý řidič Jason (Miles Teller) vůbec neměl šanci zareagovat. Becca začne nic netušícího Jasona sledovat, až ho přímo osloví v naději, že jí to pomůže překonat vlastní bezútěšnost. Její snaha je však stejně marná jako Howieovy (Aaron Eckhart) pokusy dovést do konce flirt s náhodnou přítelkyní.

Snímek Králičí nora (2010) vznikl podle stejnojmenné divadelní hry Davida Lindsay-Abairea (její titul odkazuje k Alence v Říši divů), uváděné na Broadwayi a vyznamenané Pulitzerovou cenou. Dílo poskytlo mimořádnou hereckou příležitost Nicole Kidmanové, jíž tato postava vynesla oscarovou nominaci. Ostatně, oceněna byla i Beččina broadwayská představitelka Cynthia Nixonová (známá u nás jako Miranda v seriálu Sex ve městě), která za ni dostala prestižní cenu Tony. Na našich jevištích hra zatím inscenována nebyla.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Králičí nora
Králičí nora je živý, nadějný, upřímný a neočekávaně vtipný portrét rodiny, hledající, co vše je možné i v nejnemožnějších situacích. Becca a Howie Corbettovi (Nicole Kidman a Aaron Eckhart) se snaží, po probuzení se z nedávné šokující ztráty, vrátit ke svému běžnému každodennímu životu. Ještě před osmi měsíci byli šťastnou maloměstskou rodinou se vším, co chtěli. Nyní jsou lapeni v bludišti vzpomínek, v bludišti touhy, viny, obviňování sami sebe, sarkasmu a emocí, z nichž nelze uniknout. Když se Becca smíří s bolestivou ztrátou, Howie pocítí úlevu. Změny vyústí v náhlé nečekané okamžiky. Becca se váhavě svěřuje své tvrdohlavé milující matce (Dianne Wiest) a tajně hledá mladíka (Miles Teller), zapleteného do nehody, která všechno změnila. Během toho nachází Howie útěchu v náruči jiné ženy (Sandra Oh). I přesto, že je jejich život naruby, snaží se najít cestu zpět k životu plnému krásy, smíchu a štěstí. Výsledkem cesty je pohled do života dvou lidí, kteří se znovu učí poznávat jeden druhého a žít ve světě, který je otočený vzhůru nohama.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Králičí nora
Film, za který byla Nicole Kidman nominovaná na Oscara, pojednává o tragické události v rodině, jejíž syn byl zabit při autonehodě. Beccy a Howie, kdysi šťastní rodiče malého chlapce, se snaží s tragédií vyrovnat. Jejich dítě srazil a zabil student Jason, kterého Beccy kontaktuje a Jason jí seznámí se svojí teorií kvantové nesmrtelnosti. Jedná se o souběžný vesmír do kterého vede králičí nora. Ukáže se, že kvantová nesmrtelnost není teorií, ale způsob, jak se vyrovnat se smutkem, smrtí dítěte, nebo sebevraždou blízkých…

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Králičí nora
Život Beccy a Howieho sa radikálne mení po tom, čo ich štvorročný syn zomrie pri autonehode. Predtým šťastný pár sa snaží vyrovnať so smrťou svojho jediného dieťaťa. Aj Beccyna matka i sestra by radi obom pomohli. Mladého študenta Jasona, ktorý zrazil ich dieťa, Becca kontaktuje, akoby proti svojej vôli. Spolu
rozvíjajú diskusiu o kvantovej teórii nesmrteľnosti, ako sa o nej hovorí v Jasonovom komiksovom príbehu. Tam píše o mieste, kde do paralelného vesmíru vedie „králičia nora“.
Postupne sa ukazuje, že táto téma je spôsobom, akým ľudia zvládajú smútok (úmrtie dieťaťa, samovraždu člena rodiny), a nie teóriou či hľadaním kvantovej nesmrteľnosti.
Filmový prepis rovnomennej divadelnej hry Davida Lindsay-Abairea získal po svetovej premiére na festivale v Toronte uznanie americkej kritiky a Nicole Kidman bola nominovaná na Oscara za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.
ArtFilmFest 2011


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Záchranáři

Záchranáři
Záchranáři

Naposled navštívené:
Záchranáři

Záchranáři
Záchranáři