Zari
ohodnotit

Konečně spolu

Then She Found Me

Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
14.8.2008
„Chtěla dítě, má ho mít.“
Popis / Obsah / Info k filmu Konečně spolu
April a Ben se vzali a už deset měsíců se marně snaží o dítě. Matka to April stále připomíná. Navrhuje, aby dítě adoptovali, protože už je jí devětatřicet. Třeba pak budou mít ještě vlastní. Totéž udělala ona – adoptovala April a pak měla vlastní dítě. April však cítila, že k ní potom měla matka jiný vztah než k vlastnímu Freddymu. Ben April oznámí, že se s ní rozchází. Přesto dojde k sexu. Oba učí ve stejné škole, kam Ben už nepřijde, jen pošle výpověď. Druhý den zemře Aprilina matka.Ve škole poté April navštíví muž, který tvrdí, že je asistent její biologické matky, která je celebritou. Chtěla by se s ní setkat. April přijme pozvání na oběd s matkou Bernice. Je velmi živelná, neustále mluví a ke stolu ji přicházejí pozdravit lidé, kteří sledují její pořad. April si není jistá, ale Bernice jí stále tvrdí, že je skutečně její matka. Znala její adoptivní rodiče a nikoho jiného než ji už nemá. Pak ji pozve do své kanceláře, aby si v klidu promluvily, a slíbí, že prozradí, kdo byl otec. Prý velmi slavný člověk. April přesto odchází, a tak jí Bernice začne vyprávět, že jí bylo jen patnáct, pracovala jako prodavačka a poznala se se Stevem McQueenem, se kterým strávila noc a otěhotněla. Její otec byl věřící, tři dny po porodu poskytl dítě k adopci. April chce, aby jí Bernice dala čas na rozmyšlenou...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konečně spolu
Devětatřicetiletá učitelka April Epnerová se provdá za kolegu Bena Greena. Je šťastná, protože se její život konečně vydal správným směrem a získal pevné základy. Touží po dítěti, ale ani po deseti měsících se jí nepodaří otěhotnět. Adopci však odmítá, protože je sama adoptovaná. Jednoho dne jí však manžel oznámí, že se na rodinu a vlastně ani na manželství příliš necítí, a odejde z domova i ze školy. Nešťastnou a zaskočenou ženu se sice pokouší uklidnit Frank, otec jednoho z jejích žáků, ale příliš úspěšný není. Po smrti adoptivní matky Trudy se April ozve biologická matka, známá televizní moderátorka Bernice Gravesová, energická, výstřední a emancipovaná žena, která však má kromě jiných nedostatků také sklony ke lhaní. Jejím otcem tak není Steve McQueen, jako se Bernice snaží April namluvit. April se sblíží se sympatickým Frankem, který se rozvedl, protože jeho žena často cestovala a stejně často ho podváděla, jenže poté co se z nich stanou milenci, ozve se znovu Ben. Navíc žena zjistí, že je s ním těhotná. Frank to sice nese těžce, přesto ji stejně jako Ben doprovodí na prohlídku. April později málem podlehne kouzlu okamžiku a pomiluje se s Benem, včas si však uvědomí, že miluje Franka. Její situaci však nadále komplikují nejen nezodpovědný Ben a prolhaná matka, ale také Frank, který najde Benovu čepici u April v autě a rozhodne se s ní rozejít. Navíc přijde o vytoužené dítě. Dokáže se vůbec ještě vzpamatovat?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konečně spolu
Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků.
Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků?
Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho.
Film Konečně spolu byl promítán i v rámci MFF Karlovy Vary 2008, v sekci Horizonty.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konečně spolu
Herečka Helen Huntová debutuje jako režisérka hořkou milostnou komedií Konečně spolu, na níž se podílela i jako spoluscenáristka, spoluproducentka a představitelka hlavní role. – Devětatřicetiletá učitelka April se po krátké manželské epizodě seznámí s novým mužem a také se svou biologickou matkou, o jejíž existenci dosud neměla ani tušení. Zároveň se jí sice splní dávný sen o těhotenství, jenže čeká dítě s poněkud nedospělým manželem, který ji opustil. Bohužel záhy potratí a pošramotí si začínající vztah s rozvedeným otcem dvou dětí. Má také problémy s „novou“, emancipovanou a nepříliš pravdomluvnou matkou... – Helen Huntová se v režisérské profesi může opřít o známé herecké kolegy, avšak ani ti nezachrání všechno. Komorní film, akcentující židovské prostředí a různé peripetie milostných a rodinných vztahů, se místy vzdaluje realitě. Zápletky i motivace postav jsou občas dosti vykonstruované. Vzniklo tak dílo oscilující mezi hořkou komedií, klasickým milostným příběhem a melodramatem. – V roli gynekologa se objevuje spisovatel Salman Rushdie a na plátně se mihnou i další známé tváře.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2008/9


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:25

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

15 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

30 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama