Zari
ohodnotit

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky

Další název:
Konec agenta W4C
Žánr:
Rok:
1967
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
6.10.1967
„Světové mocnosti v boji o jednu docela obyčejnou slánku, v níž se ukývají tajné vojenské plány...“
Popis / Obsah / Info k filmu Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky



POZOR SPOILER
  
Juan je právě na lovu se svou milenkou. Nevystřelí však, neb miluje zvěř. Kolem se začnou pohybovat podezřelí lidé, které Juan odhalí a unikne jejich nástrahám. Není to totiž obyčejný muž, je to speciální agent nejmenované mocnosti.  
V agentuře oné mocnosti právě vysvětluje vynálezce použití svého budíku. Agent jej bude potřebovat, protože bude operovat v jednom nejmenovaném městě, kde je ukryt mikrofilm o vojenském využití Venuše. W4C má najít slánku ve které je ukryt a předat agentce jiné nejmenované mocnosti.  
Jenže o mikrofilm má zájem soupeřící agentura. A není sama. 
V onom jistém a nejmenovaném městě Praze je rovněž agentura, kde by rádi věděli více. Jenže žádný agent není volný, a tak je tato práce dána účetnímu Foustkovi.  
Na letišti je agentů, jak naseto. Všichni čekají na toho jednoho. I pan Foustka. Agent nasedá do auta a ukryje se v kanále. Když všichni odjedou, vylézá ven a při tom jej Foustka vidí. Posílá špehovat svou fenečku a sám jde kanál prozkoumat.  
V témže oděvu jde do hotelu, který se hemží agenty a jen čirou náhodou se dostane k oné slánce. A u toho jej vidí W4C a jeho kontakt Alice Roberts, agentka Bílé Mlhy. Ihned se za panem Foustkou přihrnou.
Při tom W4C stopí slánku a začnou se dít věci. Je odhalen všemi ostatními a vypukne všeobecná rvačka. Nakonec pan Foustka odchází z hotelové jídelny do pokoje W4C. Zde hledá a hledá, až se agent vrátí i s Alicí. A zde přijdou oba na to, že slánka není pravá. Kde je neví ani pan Foustka, a tak z hotelu odnáší všechny. Přitom se stane svědkem rozkazu k zavraždění agentky v bazénu. Okamžitě to hlásí nahoru a je mu poručeno v tom zabránit.  
Trochu zvláštní způsobem a náhodou se dostane do kryté haly, kde má agentka skákat s věže. Fenka Pajda musí kousat kabel, který má vehnat do vody smrtící proud.  
A páníček? Ten vyhraje závody v plavání, ale nakonec není šéfem zrovna chválen. Jenže to už sem leze oknem další agent... 
  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky



Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou.

Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky



Parodie na špionážní filmy se superagenty s Janem Kačerem a Jiřím Sovákem v hlavních rolích.
AGENT W4C je nejlepší AGENT světa, který je posílán všude tam, kde jde o krk. Je to Velký Svůdce, Velký Sympaťák, Velký Hrdina. A přece na jeho likvidaci stačí obyčejný účetní Foustka, který je i se svým psem zapleten do střetnutí a účtování mezinárodních špionážních organizací. KONEC AGENTA W4C PROSTŘEDNICTVÍM PSA PANA FOUSTKY natočil podle námětu Oldřicha Daňka režisér Václav Vorlíček. (ČB)
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky



Znepřátelené špionážní agentury ze všech koutů Evropy vysílají své nejlepší muže do Prahy, kam přilétá proslulý svůdce žen Cyril Juan Borguette (Jan Kačer) alias agent W4C. W4C má za úkol vyhledat špionku Alici (Květa Fialová) a zmocnit se hotelové slánky, ve které se skrývají plány na vojenské využití Venuše. Situaci ovšem neustále komplikuje zmatený pan účetní Foustka (Jiří Sovák), vybraný pražskou tajnou službou pro nedostatek skutečných špionů.
Kino AERO


Popis / Obsah / Info k filmu Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky



Agent W4C je nejlepší agent světa, který je posílán všude tam, kde jde o krk. Je to Velký Svůdce, Velký Sympaťák, Velký Hrdina. A přece na jeho likvidaci stačí obyčejný účetní Foustka, který je i se svým psem zapleten do střetnutí a účtování mezinárodních špionážních organizací.

Autor/Zdroj: /Popis


Česká parodie na bondovky. Superagent Cyril Juan je pověřen získáním slánky s tajným plánem. Do nebezpečné míse se vmísí sličná sportovkyně a popletený účetní.

Autor/Zdroj: /IX. FEBIOFEST


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

6 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Zajímavosti z regionů

05:20 - 05:45

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

51 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:00 - 05:55

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama