Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967)

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
79.2 %
 
 

Další název: Konec agenta W4C

    Žánr: komedie / crazy
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 6.10.1967        
    Délka: 86 min.
„Světové mocnosti v boji o jednu docela obyčejnou slánku, v níž se ukývají tajné vojenské plány...“
Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou.

Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další.

Zdroj: ČT

režie:
Václav Vorlíček
 
 
hraje:
Zuzana Talpová (slečna u baru), Jan Kačer (Cyril Juan Borquette - agent W4C), Květa Fialová (Alice), Jiří Sovák (Foustka), Jan Libíček (rezident), Jiří Pleskot (šéf agentury nejmenované podmocnosti), Jiří Lír (Štern), Josef Hlinomaz (agent), Zdeněk Braunschläger (agent), Ivo Gübel (agent), Walter Taub (velký šéf), Otto Šimánek (vynálezce), Alena Kreuzmannová (sekretářka), Jaroslav Kepka (agent), Svatopluk Skládal (agent), Oldřich Velen (agent), Zdeněk Blažek (agent), Jaroslav Cmíral (agent), Lubomír Kostelka (vrchní), František Husák (houslista), Vlastimil Hašek (technik), Antonín Šůra (reportér), Věra Bauerová (recepční), Jan Cmíral (pořadatel), Jaroslav Heyduk (ječící muž), Oldřich Hoblík (policista), Václav Kotva (muž se samopalem), Hana Talpová (barmanka), Helena Růžičková (dáma v baru), Luďa Marešová (dáma v baru), Petr Čepek (Juan Alvarez), Isabella Tylínková (role neurčena), Miloš Vavruška (role neurčena), Karel Hovorka (agent), Karel Bezděk (příslušník VB), Otakar Rademacher (rváč), Čestmír Preclík, Vladimír Pospíšil (agent)
 
 
námět:
Oldřich Daněk
 
 
scénář:
Oldřich Daněk, Václav Vorlíček
 
 
kamera:
František Uldrich
 
 
hudba:
Svatopluk Havelka
 
 
výprava-architekt:
Oldřich Bosák
 
 
kostýmy:
Sofie Vorlíčková, Eva Martincová
 
 
střih:
Jaromír Janáček
 
 
zvuk:
František Fabián
 
 
vedoucí produkce:
Věra Kadlecová
 
 
zpěv:
Judita Čeřovská
 
 
II. kamera:
Jiří Macák
 
 
masky:
František Malec
 
 
dramaturgie:
Alexandr Kliment
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Miroslav Dousek, Václav Havlík
 
 
pomocná režie:
Jiří Mikeťuk
 
 
fotograf:
Miroslav Pešan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.