Zari
ohodnotit

Když skončilo dětství

Sto dněj poslje dětstva

Další název:
Сто дней после детства, Sto dney posle detstva; One Hundred Days After Childhood; Száz nap a gyerekkor után
Žánr:
Země:
Rok:
1974
Délka:
94 minut
„O problémech dospívání“

Obsah filmu Když skončilo dětství

 
Film natočený ve studiu Mosfilm. Na IX. všesvazovém filmovém festivalu ve Frunze 1976 získal Hlavní cenu a Leonid Kalašnikov Cenu za kameru. Film byl také vyznamenán v Bělehradě 1976 a na Berlinale 1975.
Jeho tvůrci se v něm snaží nahlédnout do světa dospívajících mladých lidí, kteří prožívají své poslední prázdniny v někdejším šlechtickém sídle.
Film je členěn do kapitol uvedených poetickými názvy, jež vyjadřují náladu a vnitřní prožitky mladých hrdinů, jejichž myšlenkové a citové tápání, projevující se někdy předstíraným siláctvím.
Režisér o filmu řekl:
„Je to film o duchovním dozrávání a mravní výchově. Chtěli jsme, aby zahrnul vše,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Když skončilo dětství >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

valburga
Hodnocení:
Přidáno: 16.2.2012
konec dětství Solovjev
Konec dětství je příjemné, inteligentní   kino. Ruský pionýrský tábor v sedmdesátých   letech je zcela jiný než by měl být v   brežněvovské mozky vymývající totalitě.   Někteří vedoucí a děti mají pionýrské   "galstuky", ale jsou lidští,   inteligentní a osobití. Tradiční téma   režiséra, mladý nesmělý zamilovaný muž, se   zde rozehrává v mnoha humorných i vyhrocených   scénách. Pionýrský vedoucí nedeklaruje   marxisticko-leninské pravdy, nýbrž např.   vysvětluje dětem, že kámen je také živý a   má duši. Vychovatele diskutují večer s   pionýry o obrazech a učí se samostatnému   myšlení a názorům. Jako ve většině ruských   filmů nesmí chybět klasik. Zde je patronem   Lermontov. Do něho se hlavní hrdina stylizuje,   jemu se chce podobat, což bývá někdy komické.   Sejdou se v milostném dialogu ve hře   Maškaráda, kterou děti sehrávají. V boji o   přízeň vyvolené se hlavní hrdina dostává do   krajní situace, kde řeší morální dilemata.   Stává se bojovníkem za pravdu, proti všem.   Jeho jednání je však účelové a je odhaleno.   Pak se musí vyrovnat sám se sebou, se svým   svědomím, s odmítnutím jeho lásky i s láskou   , kterou neviděl. Začíná znovu, podle   známého "staré srdce jsem ztratil, nové   ještě nemám". Film je nadčasový a   nadgenerační.
Osobně jsem byla překvapena   tím, že byl tento film natočen v sedmdesátých   letech. Podle otevřenosti, svobodomyslnosti,   kreativity i lidského humoru by to bylo možné   přijnejmenším po perestrojce. Takové Rusko   nám nikdo dříve nepředstavoval a to je škoda.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Když skončilo dětství (1974)Když skončilo dětství (1974)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diana Scarwid

Scarwid Diana

Dania Simental

Simental Dania

Naposled navštívené:
Diana Scarwid

Scarwid Diana

Dania Simental

Simental Dania