Zari
ohodnotit

Kazatel

Priest

Další název:
Kazateľ (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
12.5.2011
Popis / Obsah / Info k filmu Kazatel
KAZATEL, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře  (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kazatel
Kněz musí opustit zákony církve a vydat se rychle na cestu, aby zachránil jeho milovanou neteř, kterou unesla banda krvežíznivých upírů. V hlavních rolích kněze se objeví Paul Bettany, jako vůdce upírů se představí Karl Urban.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Kazatel
Specialista na vizuální efekty Scott Stewart debutoval jako režisér brutálním apokalyptickým hororem Legie (FP 5/2010). Ve stejném duchu pokračuje i v akčním postkatastrofickém hororu Kazatel, znovu s náboženskými prvky a znovu s Paulem Bettanym v postavě zachránce lidstva. Zatímco v Legii představoval archanděla Michaela, jenž se postavil navzdory Bohu na stranu lidí, zde hraje anonymního člena řádu bojovných kněží ve světě, zničeném vyčerpávající válkou mezi lidmi a upíry. Díky těmto kněžím s mimořádnými schopnostmi Církev zvítězila a nyní ovládá život ve zbídačelých městech, zatímco zbytky upírů živoří v rezervacích. Řád byl rozpuštěn a jeho členové s vytetovaným křížem na čele dělají podřadné práce. Kněz se dozví od venkovského šerifa Hickse, že farmářská rodina jeho bratra byla přepadena. Zločinci unesli jeho osmnáctiletou neteř Lucy, s níž se chtěl šerif oženit. Navzdory zákazu Církve se kněz rozhodne dívku zachránit. Přidá se k němu Hicks a později i bývalá spolubojovnice. Vyjde najevo, že únoscem je tajemný muž Černý klobouk, někdejší člen řádu, proměněný upíří královnou v lidského upíra s výjimečnými vlastnostmi. Ten chce s novou upíří armádou vyhladit odvěké nepřátele. – Běžný žánrový snímek, pracující s četnými vzory, vychází ze stejnojmenného komiksu jihokorejského autora. Jedinou inovací je pojetí upírů jako humanoidních bytostí bez očí s průhlednou bledou pokožkou, s drápy a tesáky. – Navzdory českému názvu se slovo kazatel v titulcích vůbec neobjevuje.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/7


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence (2015) [TV ...

01:20 - 02:55

26 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:20 - 02:10

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Nebezpečná metoda (2011)

01:45 - 04:00

1 minut již uběhlo
134 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nick Nicotera

Nicotera Nick

Od Andulky po Žížalu

Od Andulky po Žížalu

Naposled navštívené:
Nick Nicotera

Nicotera Nick

Od Andulky po Žížalu

Od Andulky po Žížalu