Duben
ohodnotit

Kameňák 2

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
22.1.2004
„Modrý pramen zmizel a policejní náčelník Pepa má opět plné ruce práce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kameňák 2
Policejní šéf v Kameníkově Pepa Novák má plno starostí. Ráno se marně snaží uspokojit roztouženou manželku Vilmu, na stanici ho čeká otřesený sportovec, kterého znásilnila babka Kropáčková, a v terénu místní podnikatelé, zuřivě pátrající po zázračném modrém pramenu, který povzbuzuje sexuální chutě a potenci. Nedávno vytryskl ze skály na zámku a nyní zase nečekaně zmizel. Pramen totiž v tuto chvíli vyvěrá ze zdi domku babky Kropáčkové, která ho stáčí do lahví. Ředitel školy představí podřízeným nového tělocvikáře Marka, který se okamžitě stane středem zájmu kolegyň. K jejich zklamání však chodí s lékařkou na místní psychiatrii Helenou. Ta má také plné ruce práce, protože se musí postarat o znásilněné muže, kterých přibývá. Nejhorší je, že mezi oběťmi jsou i Pepovi podřízení, kteří měli za úkol přivést Kropáčkovou k výslechu. Když podnikatelé zjistí, kam zmizel zázračný pramen, pokusí se přimět babku, aby jim domek prodala a přestěhovala se do vily po zubaři. Jenže věci nejsou tak prosté, jak se zdají.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kameňák 2
Kameňák 2, inspirovaný opět známými i méně známými „kamennými“ vtipy, přímo navazuje
na první díl. Ten končil vytrysknutím modrého „erektivního“ pramene ze skály na zámku, v jihočeském Kameňákově. Jeho zázračný vliv způsobí v městečku nebývalý poprask a blahodárnou sílu pozná i stará Kropáčková. Jak náhle se však pramen objevil, tak i zmizel. Ale ztratil se opravdu? A kam? To ví nejlépe babka z podzámčí, která se doslova stává postrachem mladých mužů v městečku. Ti končí jako oběti znásilnění na policii a následně v péči doktorky Heleny na psychiatrii. Policejní náčelník Pepa Novák musí celou záležitost důkladně a hlavně urychleně vyšetřil, protože mezi obětmi chtivé stařenky jsou i jeho podřízení. Zmizení pramene nedá spát ani místním mafiánům, neboť každá kapka by určitě přinesla „tučný peníz“. Všechny stopy vedou neomylně k domku Kropáčkové. Věřili byste tomu?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kameňák 2
Bláznivý nápad Zdeňka Trošky - v jakémsi "pásmu" filmově zpracovat nejoblíbenější lidové anekdoty - se dočkal svého pokračování. Toto téměř surrealistické (navíc premiérové) představení uvádíme zejména jako vzpomínku na herečku Helenu Růžičkovou, která dříve zářila v satirických komediích Jaroslava Papouška ze 60. let (zejména první díl trilogie - Ecce Homo Homolka), a ztvárnila i několik výjimečných dramatických rolí (seriály Vlak dětství a naděje a Přítelkyně z domu smutku).
Febiofest 2004


Popis / Obsah / Info k filmu Kameňák 2
Režisér Zdeněk Troška v buranské komedii Kameňák 2 po roční pauze navazuje na svůj divácky úspěšný Kameňák (FP 3/2003). Zatímco první díl končí objevením Modrého pramene, znásobujícího mužnost, ve druhém díle pramen mizí a mladí muži, kteří se dostanou do blízkosti babky Kropáčkové, končí znásilněni v psychiatrické péči doktorky Heleny. – Děj se odehrává v Kameňákově od pondělí do pátku. Náčelník policie Pepa Novák musí během těchto dní uspokojit sexu chtivou manželku Vilmu, vyřešit problém znásilňování (nejen) svých podřízených a znovuobjevit Modrý pramen, jenž je předmětem zájmu místních podnikatelů. – Snímek je opět nepřetržitým proudem vtipů ze stejných tematických okruhů jako v minulém díle a tomu je podřízen nenápaditý příběh. Konec naznačuje, že pokračování není vyloučeno. – Původní obsazení tentokrát mj. doplňují i populární zpěváci Helena Vondráčková a Martin Maxa.
-kat-, Filmový přehled 2004/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kameňák (2019) [TV seriál]

 Kameňák (2019) [TV seriál]
Kameňák n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Ján Novák

(pokračování)

Vánoční Kameňák (2015)

 Vánoční Kameňák (2015)
Vánoční Kameňák n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: František A. Brabec

(pokračování)

Kameňák 4 (2013)

 Kameňák 4 (2013)
Kameňák 4 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Ján Novák

(pokračování)

Kameňák 3 (2004)

 Kameňák 3 (2004)
Kameňák 3 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Kameňák (2003)

 Kameňák (2003)
Kameňák n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

29 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - ABBA: úspěch navzdory

20:00 - 21:40

39 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:40

19 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

24 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10