Zari
ohodnotit

Kam slunce nechodí [TV film]

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
63 minut
Premiéra v ČR:
31.12.1971
„Iva Janžurová a Vladimír Menšík v úspěšné televizní komedii o zdánlivé nevěře.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kam slunce nechodí
Ve velké vilce, na malém městě, žijí spokojený život hotelier Vik (Ilja Prachař) se svojí ženou Elen (Marie Drahokoupilová), kterým k úplné dokonalosti rodiny chybí alespoň jeden zdravý potomek. Při jedné cestě, kdy se pan Vik rozhodl navštívit malé zahradnictví, aby pro svoji ženu koupil květiny, spatří zahradníka pana Andrýska (Vladimír Menšík), kolem kterého se motá snad deset dětí, mezi kterými se ztrácí i zahradníkova žena Julie (Iva Janžurová).

A jak tak čeká a pozoruje ten cvrkot, napadne jej spásná myšlenka, co tak požádat plodného muže o jedno zastoupení v manželských povinostech. Peníze pro chudou rozvětvenou rodinu jsou potřebné, a to rozhodne, že se jeden krásný den pan Andrýsek vydá na milostný melouch. Přijde do nóbl rodiny, přivítá jej atraktivní žena a zde to skončí jen u slovní konverzace, a několika štamprlí, neboť mu paní Elen jeho zaplacený úkol rozmluví. Jakpak by mu to mohla uvěřit jeho žena Julie, že spolu nic neměli, když paní Elen přijde do jiného stavu a zahradník Andrýsek dostane další peníze za splněný úkol.

Pan Vik slaví narození holčičky a ve stejném čase se dovídá, že ten vesnický buran s jeho ženou nic neměl. Prostě se stal zázrak a on se stal otcem. Více o tom ví sochař Smola (Waldemar Matuška) a dr. Bryž (Josef Kemr), který je do případu více než jen zapleten, ale ti budou držet jazyk za zuby a život půjde dále...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Kam slunce nechodí
Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Teoreticky snadná rovnice pro počestného člověka. Jenže být chudý, jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším - to je dilema. Prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? To je motiv komedie "Kam slunce nechodí" a rozhodovat se budou v rolích zahradníka a jeho ženy Julie Vladimír Menšík a Iva Janžurová.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komici na jedničku (2010) [TV ...

22:40 - 23:35

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Čtverec (2017)

22:50 - 01:20

41 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:00 - 23:55

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

36 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sérgio Praia

Praia Sérgio

Naposled navštívené:
Sérgio Praia

Praia Sérgio