Kam slunce nechodí (1971) [TV film]

Kam slunce nechodí
84.4 %
 
 
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 31.12.1971        
    Délka: 63 min.
„Iva Janžurová a Vladimír Menšík v úspěšné televizní komedii o zdánlivé nevěře.“
Ve velké vilce, na malém městě, žijí spokojený život hotelier Vik (Ilja Prachař) se svojí ženou Elen (Marie Drahokoupilová), kterým k úplné dokonalosti rodiny chybí alespoň jeden zdravý potomek. Při jedné cestě, kdy se pan Vik rozhodl navštívit malé zahradnictví, aby pro svoji ženu koupil květiny, spatří zahradníka pana Andrýska (Vladimír Menšík), kolem kterého se motá snad deset dětí, mezi kterými se ztrácí i zahradníkova žena Julie (Iva Janžurová).

A jak tak čeká a pozoruje ten cvrkot, napadne jej spásná myšlenka, co tak požádat plodného muže o jedno zastoupení v manželských povinostech. Peníze pro chudou rozvětvenou rodinu jsou potřebné, a to rozhodne, že se jeden krásný den pan Andrýsek vydá na milostný melouch. Přijde do nóbl rodiny, přivítá jej atraktivní žena a zde to skončí jen u slovní konverzace, a několika štamprlí, neboť mu paní Elen jeho zaplacený úkol rozmluví. Jakpak by mu to mohla uvěřit jeho žena Julie, že spolu nic neměli, když paní Elen přijde do jiného stavu a zahradník Andrýsek dostane další peníze za splněný úkol.

Pan Vik slaví narození holčičky a ve stejném čase se dovídá, že ten vesnický buran s jeho ženou nic neměl. Prostě se stal zázrak a on se stal otcem. Více o tom ví sochař Smola (Waldemar Matuška) a dr. Bryž (Josef Kemr), který je do případu více než jen zapleten, ale ti budou držet jazyk za zuby a život půjde dále...  Autor: jarda53

režie:
Ivo Novák
 
 
hraje:
Ilja Prachař (hoteliér Vik), Marie Drahokoupilová (hoteliérova žena Elen), Vladimír Menšík (zahradník Ondřej Andrýsek), Iva Janžurová (zahradníkova žena Julie), Jaroslav Kučera (Ondřej), Waldemar Matuška (sochař Smola), Josef Kemr (doktor Bryža), Vladimír Hlavatý (pan Vorel), Jiří Lír (kloboučník), Vladimír Krška (knihkupec Herold), Robert Vrchota (stavitel Mráček), Lída Vostrčilová (Vlasta), Miriam Kantorková (Jindra Mráčková), Václav Špidla (dr. Kolísko), Lubomír Kostelka (lékárník Kružík), Ivo Niederle (drogista Pěnička), Mirko Musil (kuchař), Evelyna Steimarová (Marta Vorlová), Jitka Kadlecová (dítě), Markéta Zunová (dítě), Petr Novák (dítě), René Cvrček (dítě), Jakub Kučera (dítě), David Šob (dítě), Josef Šob (dítě), Martina Janžurová (dítě), David Janžura (dítě)
 
 
námět:
Vladimír Menšík
 
 
scénář:
Gustav Oplustil, Ivo Novák
 
 
kamera:
Rudolf Milič
 
 
hudba:
Zdeněk Liška, Jaromír Vomáčka (písně)
 
 
výprava-architekt:
Karel Škvor
 
 
kostýmy:
Ester Krumbachová (návrhy kostýmů), Eva Martincová
 
 
střih:
Miroslav Hájek ((jako Miloslav Hájek))
 
 
zvuk:
Jiří Pavlík
 
 
text písně:
Gustav Oplustil
 
 
II. kamera:
Rudolf Milič
 
 
masky:
Vladimír Černý
 
 
zástupce vedoucího výroby:
František Nedvěd, Václav Havlík
 
 
pomocná režie:
Milan Kadlec
 
 
odborný poradce:
Karel Jungwirt
 
 
spolupráce:
Jiří Zavřel, Milena Kropáčková, Alena Šedová, Karel Kracík
 
 
výprava:
Jiří Cvrček
 
 
nahrál:
Filmový symfonický orchestr
 
 
dirigent:
František Belfín
 
 
vedoucí výroby:
František Milič
 
 
skript:
Luďka Mužíková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.