Zari
ohodnotit

Jsem číslo čtyři

I Am Number Four

Další název:
Som číslo štyri (SK); Ich bin Nummer Vier
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
7.4.2011
„Tři před ním zabili... on je čtvrtý. Podaří se mu přemoci nepřátele?“
Popis / Obsah / Info k filmu Jsem číslo čtyři
Mladý muž John Smith nechápe, čím je výnimočný a prečo ho neustále prenasledujú nemilosrdní a krutí zabijaci, ktorí ho chcú zlikvidovať. So svojím ochrancom Henrim sú stále na úteku, večne sa sťahujú sa z mesta do mesta a John musí meniť svoju identitu. Mladík je stále v pohybe, všade je nováčikom, nikde sa nemôže usadiť ani zapustiť korene. V malom mestečku v Ohiu, kde v súčasnosti žije, však dôjde k nečakaným a prevratným udalostiam, ktoré mu zmenia život. John sa tu zoznámi so svojou prvou láskou, objaví svoje mimoriadne schopnosti a nájde spojenie s ostatnými tvormi svojho druhu, ktorí s ním zdieľajú výnimočný osud.

Zdroj: JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Jsem číslo čtyři
Akční sci-fi thriller D.J. Carusa Jsem číslo čtyři se nese na vlně úspěšných fantastických snímků, jejichž protagonisty jsou teenageři s mimořádnými schopnostmi. Vznikl podle stejnojmenné knihy, která ovšem vyšla až v průběhu natáčení a která má mít ještě pět (dosud nenapsaných) pokračování. (Druhý díl má knižně vyjít v srpnu 2011.) Lze tedy očekávat i další filmovou sérii... – Z planety Lorien uniklo po útoku nepřátelských Mogadorů na Zemi devět mladých lidí se svými ochránci. Mají díky svým výjimečným vlastnostem zajistit přežití svého národa. Mogadorové je však pronásledují i na naší planetě. Zabili už tři z nich a teď je na řadě číslo Čtyři, mladík, který si říká nejdříve Daniel a po útěku před pronásledovateli John Smith. Se svým ochráncem Henrim se usadí v městečku Ráj v Ohiu. A zamiluje se tu do spolužačky Sáry. S pomocí nového přítele Sama a hlavně půvabné blondýnky, tedy čísla Šest, se mu podaří zvítězit v jedné bitvě s nepřáteli. Se Šestkou se vydává najít ostatní Lorieny, ale ví, že se za Sárou vrátí. – Tvůrci začleňují mimozemšťany do civilního života. Jejich hrdina má normální lidské chování, vzhled i touhy, je však vybaven magickými schopnostmi, jež se ovšem musí naučit ovládat. Očekávané triky se dostaví ve větší míře až ve finální akční scéně těžkého souboje s Mogadory, do níž se zapojí i tři obří psí monstra pikeni. – Na filmu, jednoznačně určeném vrstevníkům hlavních hrdinů, je patrná snaha využít zavedené postupy, spjaté s žánrem, k nimž ovšem nepřibývá nic nového.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/6


Popis / Obsah / Info k filmu Jsem číslo čtyři
Tři lidé zemřeli. Kdo bude číslo čtyři? D.J. Caruso („Oko dravce“, „Disturbia“) předvádí thriller plný akčních scén o výjimečném teenagerovi Johnu Smithovi (Alex Pettyfer), který je uprchlíkem a utíká před nemilosrdným nepřítelem, který ho chce zničit. John mění svou identitu, pohybuje se z města do města spolu se svým ochráncem Henrim (Timothy Olyphant). Pořád je tím novým dítětem, které nemá žádná pouta ke své minulosti. V malém městě v Ohniu, které nyní nazývá svým domovem, naráží John na nečekané události, které změní jeho život – na první lásku (Dianna Agron), mocné nové schopnosti a spojení s ostatními, kteří sdílejí jeho neuvěřitelný osud.
Distributor filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pustina (2016) [TV minisérie]

00:20 - 01:20

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Křižovatka smrti 2 (2001)

23:30 - 01:20

86 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

71 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Podraz.com (Purpose)

Podraz.com
Purpose

Mezizemě (Tussenland)

Mezizemě
Tussenland

Naposled navštívené:
Podraz.com (Purpose)

Podraz.com
Purpose

Mezizemě (Tussenland)

Mezizemě
Tussenland