Duben
ohodnotit

Jsem číslo čtyři

I Am Number Four

Další název:
Som číslo štyri (SK); Ich bin Nummer Vier
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
7.4.2011
„Tři před ním zabili... on je čtvrtý. Podaří se mu přemoci nepřátele?“

Komentáře k filmu Jsem číslo čtyři

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Příběh jako opsaný z   minisérie Fallen, cíleně   zaměřený na teenagery.   Jediná slušná bojová   scéna, zbytek samé   povídání a vysvětlování,   dvě hezké blondýnky,   nejistý hlavní hrdina,   roztomilý pejsek - na   celovečerní film pro mě   dost málo.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2011
I Am Number Four
Celkem mě překvapuje   hodnocení uživatelů níže.   Já na tenhle film koukala   čistě proto, že D.J.Caruso   patří mezi mé oblíbené   režiséry, ale rozhodně si   nemyslím, že s tenhle film   byl kdovíjak špatný. Mě se   líbil bylo to poměrně něco   nového, hereckému obsazení   nemám absolutně co vytknout   Timothy Olyphant je můj   oblíbený herec a Alex   Pettyfer dokázal, že tohle   je přesně ten žánr do   kterého se hodí.Navíc   nechápu jak někdo může   říct, že se mu Aex   nelíbí..ale no ták. Takovej   fešák se sexy hlasem na něj   je radost se koukat.S Dainnou   Agron tvoří dokonalý   barbie&ken páreček.   Teresa Palmer tu jsem ještě   nikde neviděla, ale můžu   říct, že tady měla ta   holka štávu. Příběh byl   povedený..jen souhlasím, že   ta finální scéna mě   osobně nevadila spíš ty   potvory. Jinak jdu asi proti   proudu ale tenhle film se mi   líbil a rozhodně si ho ráda   zase pustím.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2016
Tak trochu o ničem, i když   dívat se na to dá. Variace   na studentský život na   střední škole šmrncnutá   mimozemskými schopnostmi.   Výborná kamera a solidní   množství triků.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2012
JSEM ČÍSLO ČTYŘI

Jsem číslo   čtyři je čistá popkornová   zábava se sci-fi prvky. Ve   filmu se skloubil   bezmyšlenkovitý trikový   akčňák a fantasy romance   pro dospívající mládež.   Hlavní hrdina je mladý   student, outsider, který   pochází od jinud a skrývá   se před svými   pronásledovateli. Člověk si   pomalu zvyká na to, aby si   jej oblíbil i když je to   vetřelec. Celý film se   bohužel točí pouze kolem   něj. Samotný příběh je   hodně omšelá story, které   by slušelo mnohem více   dynamiky, spádu a napětí.   Nakonec příjde vcelku   solidní finále,   stravitelné, nikoho   neurážející, takové   typické a pro Hollywood již   tradiční.

Prostě, je to hlavně   zábava, ve které se občas   najdou i lepši momenty. U   filmu si člověk moc dobře   odpočine. Stačí jenom   odpadnout, vypnout a vnímat   obrázky. A na to nemá   každý právě náladu.   Někdy je potřeba si   uvědomit, že filmy byly   vždycky považovány   především jako zábavný   prostředek a ne věc, která   do hlavy přenese miliardu   otázek bez odpovědi. Takže   pokud máte právě tu   správnou náladu, nebude to   tak zlé. Pokud čekáte i   něco víc, nebude to pravé   ořechové. Závěrem zcela   banální poznatek, že někdy   je člověk sám sobě   největším překvapením.   Asi jsem byla v té pravé   odpočinkové náladě, tak se   mi nezdálo zase tak hrozné.
Langley
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Nikterak moc vzrušující   podívaná s obyčejnou   zápletkou a ne příliš   zrovna zajímavými   postavami.Asi jediný kdo si   získal mou pozornost byl   Timothy Olyphant v podobě   Henryho.Sarah působila dojmem   hloupoučké blondýnky a   postava Johna nijak neurazí,   ale ani nenadchne.Sci-fi prvky   jsou znát, ale chyběla mi   tam více akce a ten konec mi   to nevynahradil.D.J. Caruso   umí skvěle pracovat s   napětím a vzrušením, což   jeho předchozí počiny   dokazují na výbornou.Zde je   to trochu utahané a   nezáživné.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Sci-fi pre teenagerov
Som milovnik sci-fi, ale tento   film som si neuzil.Je   jednoznacne zamerany na   teenagerov a prebera postupy a   scenar velmi podobny filmu The   Twilight Saga a to je   skoda.Keby sa vybral svoju   cestu dopadlo by to urcite   lepsie.Okrem slabeho scenara a   rezie vsak musim pochvalit   kvalitny casting   hereciek-vyber dvoch   blondatych anjelov /D.Agron a   T.Palmer/ bola tutovka a za   zmienku stoji aj slusny akcny   zaver filmu.Takze prvych 90%   filmu sa mozete pozerat na   milucke herecky a koniec je   slusna akcia.Film doporucujem   teenagerom a milovnikom   zenskej krasy.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Jsem číslo čtyři
Asi první dvě třetiny   příběhu vyzní spíše jako   takový průměrný   teenagerovský film ze   střední školy rozšířený   o vědecko-fantastické prvky.   Skutečná jízda nastává   až v poslední třetině, kde   není nouze o svižné akční   souboje, fantastické efekty a   taky trochu toho napětí.   Když tedy pominu hluchá,   tuctová místa, tak závěr   filmu převádí povedenou   sci-fi podívanou, že si   dovedu představit i   pokračování.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2017
Zajímavý začátek a pár   dobrých akcí. Mohli z toho   vyrazit mnohem víc, ale   nějak se to nepovedlo.   Škoda.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.2.2013
Je to ptákovina. Kdybych byl   dítě a čekal až se mi   nainstaluje nějaká akční   hra do PC, tak to bych pak   možná takové scifi   ocenil... ale takhle to byla   ztráta času. Postavit film   na hezkých lidech s   nadpřirozenými schopnostmi,   hnusných příšerách a   velké akční scéně na   konci plné modrých a rudých   paprsků je trochu málo. A   aby to nepůsobilo hloupě a   dával příběh nějaký   smysl, tak se s tím   scénárista musel nějak   vypořádat. A protože   flashbacky z nějaké   vzdálené planety a minulosti   by navýšily rozpočet, tak   se to musí okecat a   dovysvětlit v dialozích. :-)
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2012
/spoiler/
-dobra hudba   [Trevor Rabin]

-trapne a neoriginalne   priserky v style zober nejake   bezne zviera a pridaj mu zuby   [Chimera=pes s ostnami na   chvoste a zubami na kazdej   strane papule]

-v podstate iba trochu   pozmeneny Smallville

-prilis poznat   kedy je herec zaveseny na lane   [pri skokoch atd.]
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Opravdu hodně dětsky pojatý   film na už tisíckrát   omleté téma. U tohoto dílka   fakt člověk neví jestli se   má smát nebo plakat.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Slušivý film s narvaným   potenciálem, který mi hned   od úvodu připomínal   'Jumpera' (podobný   styl/mladý hrdina). Je to   vskutku taková dospělejší   pohádka na efekty,   šmrncnutá nadpřirozenem a   jemně dochucená temnotou.   Zásadní fakt je, že nenudí   a dokonce je místy možné   sledovat i famózní scény.   Bohužel postrádá 'Čtyřka'   hromadu vážnosti,   propracovanější dějovou   linku a hutnější   atmosféru. Ve škatulce scifi   žánru so tento snímek   říká o lepší průměr ..
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Velké zklamání! Film měl   perfektní trailer, příběh   vypadal opravdu slibně. Ale   je to podle mě nejslabší   snímek D. J. Carusa. Skoro   žádná akce, až ke konci se   začně pořádně něco dít.   Děj je nemastný neslaný.   Ani pointa nepřináší nic   nového.
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Superman - počátek
Rádoby atraktivní   teenagerovská slaboduchá   kravina s tklivou hudbou,   stejně naivním příběhem a   nemožným hlavním hrdinou   splácaná ze všeho, co už   tady někdy bylo. Ztráta   času.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2017
Poslední dobou tyhle filmy   pro teenagery přímo   nesnáším. Hlavně ty,   které mají celkem slušný   potenciál, ale dodrbou to   pitomejma hláškama a   podobně. Ani nevím proč,   ale tenhle se mi tak nějak   líbí. Samozřejmě taky to   není nic moc ale jsem schopen   se na něj kouknout i   podruhé:D
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Pro mne zdlouhavé ,,ach   jo". Kéž by si Alex   Pettyfer vybíral role s   větším potenciálem.   Stejně jako v Netvorovi se mi   i tady nelíbil. Ani jeho   hezká tvářička nenahradila   tu nudnou reputaci z filmu.   Film se tváří lépe, než   vypadá. O konci už vůbec   nemluvím, ten mě akorát   naštval. Celý film mi   přišel jak nějaká   upoutávka...
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2011
Tak nevím, na jednu stranu   bych tomu filmu dal tak 6,   protože mi přijde, že víc   než mírně nadprůměrný   nebyl. Žádné zázraky ani v   efektech, ani v příběhu,   ani v hudbě, ani ve   zpracování se nekonají ....   Na druhou stranu ve mě   zanechal celkem příjemný   pocit, a to z mě neznámého   důvodu ... možná mám   slabší chvilku, ale ... 7
prediger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Skvělý námět příběhu a   dobrá volba reklamy skrývala   v sobě dobrý potenciál   úspěšnosti. O to horší   bylo rozčarování nad   filmem. Táhlý začátek,   který vám měl vysvětlit co   a jak vystřídala honička   ukončená závěrečným   bojem. A co bylo nejhorší je   otevřený konec, který není   určený pro druhý díl, ale   pro seriál.Každý, kdo takto   připravuje konec pro svůj   celovečerák by měl dostat   zákaz činnosti. Mimochodem,   všímáte si, že většina   filmů co takto končí jsou   propadáky?
wolvie95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Nepoznám kvalitu knižnej   predlohy, ale toto filmové   spracovanie ma vyložene   sklamalo. Čakal som zbytočne   na niečo zaujímavé, v   podstate výnimkou poslednej   polhodiny sa neudialo nič   také zásadné. Olyphant si   zaslúži zaujímavejšie a   atraktívnejšie počiny než   je tento. Ako akcia nie je až   taký prúser, celkom ujde   avšak to už nezachráni   celkový dojem. Celé je to   nekonzistentné, nezaujímavé   a tej romantiky v teenage   balení tomu fakt škodí.
maciii
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Prostinký komerční   výplach, který mi nic nedal,   jen mě přesvědčil o tom,   že Alex Pettyfer a Dianna   Agron patří na módní molo   a ne před kameru. A na druhý   díl mě to rozhodně   nenalákalo.
btip007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Jedna hvězda jen za žánr,   sci-fi je můj šálek kávy,   ale jinak nic převratného.   Měl jsem pocit, že vidím   10. různých filmů,   splácaných do jednoho. Jako   seriál to mohlo být   zajímavé téma, něco jako   byl seriál Hrdinové, ale na   samostatný film, je to   slabota.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28160minih28160Drsnej Shaft (2000) 
Shaft n
minih39382minih39382Dějiny násilí (2005) 
A History Of Violence n
minih49765minih49765Půlnoční vlak (2008) 
The Midnight Meat Train n
minih44034minih44034Strašení (1963) 
The Haunting n
minih38660minih38660Příšerná tchyně (2005) 
Monster-in-Law n
minih42818minih42818Ženský zákon (1967) [TV inscenace] 
n
minih145250minih145250Dívka ve vlaku (2016) 
The Girl on the Train n
minih27545minih27545Modrý blesk (1999) 
Blue Streak n
minih75666minih75666Dům na Tara Road (2005) 
Tara Road n
minih22988minih22988Všichni říkají: Miluji tě (1996) 
Everyone Says I Love You n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

26 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

26 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

86 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

16 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani