Zari
ohodnotit

John Q

Další název:
John Q - Srdce pre syna
Rok:
2002
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
23.5.2002
„Když nemáš na výběr, zbývá jen poslední možnost…“
Popis / Obsah / Info k filmu John Q
Tvůrci snímku John Q rozehrávají svůj příběh na pozadí často kritizovaného systému amerického zdravotního pojištění a používají všechny možné i nemožné situace, aby diváka zaujali. Film vypráví o Johnovi Q. Archibaldovi, který je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu ale zhroutí celý svět. Jeho malý syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění, a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. S pistolí v ruce vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na bezplatné operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednávač s únosci Grimes, který se snaží Johnovi jeho záměr rozmluvit, a horkokrevný náčelník policie Monroe, který nechce čekat na vyjednávání. John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna, musí vše vsadit na jednu kartu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu John Q
John Q. Archibald (Denzel Washington - letos získal Oscara za svoji roli ve snímku Training Day) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu John Q
Denzel Washington hraje chudého taťku, jehož malý a smrtelně nemocný synek nutně potřebuje operaci srdce. Nemilosrdná zdravotní pojišťovna se ale do zaplacení drahé transplantace moc nehrne,
a tak Washingtonovi nezbývá než s pistolí v ruce obejít systém zdravotní péče a donutit lékaře, aby jeho synka operovali zadarmo.
Kromě Washingtona se tu objeví Bobby Duvall v roli chlápka, který se Denzelovi snaží rozmluvit jeho (částečně ospravedlnitelný) šílený čin,
a Anne Heche si zahraje ledově chladnou úřednici, která za každou cenu prosazuje krutá pravidla amerického zdravotnictví. Uvidíme, jak si po Sběrateli kostí Washington povede, když se bude moci hýbat a v ruce bude navíc držet pistoli. Každopádně to ale zatím zní jako pořádný doják.
Total Film 2000/8/40

Autor/Zdroj: /Total Film


John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednavač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránít život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu?

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu John Q
Tvůrci snímku John Q rozehrávají svůj příběh na pozadí často kritizovaného systému amerického zdravotního pojištění a využívají k tomu všechny možné i nemožné situace, jimiž mohou na diváka zapůsobit: melodramatické rodinné scény s umírajícím dítětem, bezmocnost rodičů proti systému a konečně akce, kdy hlava rodiny nevidí jiné řešení než vynutit si zdraví pro syna násilím. – John Q. je milující otec a manžel, ale když jeho jediný syn onemocní a zachránit život mu může pouze transplantace srdce, zhroutí se mu svět. Jeho zdravotní pojistka náklady na tak náročnou operaci nekryje a potřebný obnos mu prostě nikdo nepůjčí. A tak zoufalý otec s pistolí v ruce vejde do ambulance a doktora i pacienty vezme jako rukojmí. Vzápětí vstupují do hry zkušený policejní vyjednávač Frank Grimes a ctižádostivý náčelník policie Monroe; jenže každý z nich chce řešit kritickou situaci po svém… - Navzdory slabinám povrchního scénáře, jednoduchým a často černobílým charakterům se Denzelu Washingtonovi v titulní roli podařilo hereckým výkonem nevěrohodnost hrdiny poněkud otupit.
-kat- Filmový přehled 2002/6

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama