Zari
ohodnotit

Jmenuji se po tátovi [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
55 minut
„Tereza Brodská v hlavní roli dramatického příběhu dívky, která pátrá po příčinách autohavárie své matky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jmenuji se po tátovi
POZOR SPOILER

Jana, které všichni v rodině říkají Honza, žije s matkou Evou a otcem Janem. Jana chodí s inženýrem Markem. Jednoho dne její matka odjíždí za panem Tišinkou, a když se Jana vrátí domů, dozví se, že se její matka zabila v autě. Janě se to nějak nepozdává. Styl jízdy, dopravní přestupek, stopař a flaška koňaku, nalezená ve vraku auta. Navíc jí otec řekne, že muž v autě nebyl stopař, ale její kamarád, inženýr Najman.

V retrospektivě se ukazuje, že pan Tišinka je trošku podvodníček. Utekl z práce domů a je za to Evou, svou nadřízenou, potrestán. V rámci toho hovoří o krádeži svého zlepšováku nějakým inženýrem Najmanem.

Jana Najmana navštíví a on zase hovoří o tom, že Tišinka přišel se zlepšovákem až po něm. Eva chtěla znát pravdu, a tak jí to řekl. Jenže Jana zjistí, že jí Najman lhal, přinejmenším v tom, že z auta vystoupil. Jana jej navštíví podruhé. On přiznává hádku a tvrdí, že jej Eva z auta vysadila před bouračkou. Jana neví, komu má věřit, a proto ještě jednou navštěvuje pana Tišinku…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jmenuji se po tátovi
Studentka ekonomie Jana (Tereza Brodská) má své obyčejné starosti, drobné rozmíšky s matkou kvůli ambicióznímu příteli Markovi (Gustav Bubník). Do jejího života však náhle zasáhne matčina smrt při autohavárii. Vysvětlení, že matka přehlédla dopravní značku se Janě zdá nedostatečné, a tak se sama pustí do pátrání, aby zjistila, co se opravdu stalo… Co bylo příčinou, že tak zodpovědná žena, jakou Eva Stropková (Jana Štěpánková) byla, zavinila sama nehodu? Mohla jí být matčina nesmlouvavá snaha prosadit spravedlnost, nebo přítomnost neznámého spolujezdce v jejím autě?

Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Jmenuji se po tátovi
Téměř detektivní příběh, v němž studentka Jana pátrá po příčině matčiny smrti při autohavárii. Mohla jí být matčina nesmlouvavá snaha prosadit spravedlnost, nebo přítomnost neznámého spolujezdce v jejím autě? Nově zjištěné skutečnosti vedou Janu k tomu, aby pozměnila svůj názor na rodiče, snoubence i na svůj život.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Apolena Veldová

Veldová Apolena

Hvězda padá vzhůru

Hvězda padá vzhůru

Naposled navštívené:
Apolena Veldová

Veldová Apolena

Hvězda padá vzhůru

Hvězda padá vzhůru