Zari
ohodnotit

Jeden den

One Day

Další název:
Jeden deň; Zwei an einem Tag
Rok:
2011
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
6.10.2011
„Byla to láska na první pohled, ale dlouho trvalo, než jim to došlo.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jeden den
Emma a Dexter se náhodou seznámili na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988. Cítí k sobě vzájemné hlubší sympatie, přesto zůstávají jen přáteli. Během dalších let se spolu potkávají vždy ve stejný den. Každé setkání odhaluje, jak se za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, oba se vzájemně svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených vlastním hledáním štěstí a porozumění, ale také dospíváním a dozráváním, si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že to potřebné k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu vlastně na dosah ruky…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jeden den
Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) se vídají celých dvacet let, každý rok spolu ale stráví jen jeden den. Seznámili se na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988, i přes vzájemné sympatie ale zůstávají jen přátelé. Každý následující 15. červenec odhaluje, jak se oba za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění - ale také dospíváním a dozráváním - si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jeden den
Podle bestselleru Davida Nichollse Jeden den natočila dánská režisérka Lone Scherfigová stejnojmenné romantické melodrama o dvou nejlepších přátelích, vyprávěné pomocí pohledů na to, co se v jejich životech děje vždy 15. července, od roku 1988 do roku 2011. Zajímavou formou tak poznáváme příběh a zrání Dextera, zprvu poněkud samolibého bohatého mladíka, který zmoudří poté, co prožije neúspěšnou kariéru v showbyznysu a krátké manželství, v němž se mu narodí dcera. A příběh Emmy, mladé ženy s levicovým zaměřením, s nedostatečným sebevědomím a s velkými ambicemi, která se po „kariéře“ servírky a učitelky a po nevydařeném vztahu s trapným komikem Ianem stane úspěšnou spisovatelkou. Protagonisté k sobě od začátku cítí hlubší city než přátelství, ale definitivně se dají dohromady až po letech; jejich štěstí však záhy přetne Emmina tragická smrt. – Zábavný a dojemný film, k němuž scénář napsal sám autor, s lehkostí vystihuje hlavní události populární knihy. Její děj jen mírně pozměňuje, aby vyprávění „vydrželo“ až do současnosti (zatímco kniha končí v roce 2008).
-ivp-, Filmový přehled 2011/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

30 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

20 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

25 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama