Duben
ohodnotit

Jeden den

One Day

Další název:
Jeden deň; Zwei an einem Tag
Rok:
2011
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
6.10.2011
„Byla to láska na první pohled, ale dlouho trvalo, než jim to došlo.“

Komentáře k filmu Jeden den

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2011
Jeden den takhle v Praze,   unavená kulturním programem   jsem si šla do kina   odpočnout - a jaké bylo mé   překvapení, když se z   domněle nenáročné   romanťárny stal   plnohodnotný film.
Nenalhávejme si nic,   pořád se jedná o komedii a   romatickou k tomu...ovšem v   poměrně přijemném hávu.   Anne Hathaway jako vždy hraje   velmi přirozeně a scénář   jí jako Emmě připravil   několik hlášek, při   kterých jsem nevěřícně   koukala, a pak se smála na   celé kolo..pardon, vlastně   kino. On dohromady celý   scénář stál za to - jde   vidět, že nebyl šit horkou   jehlou a má logiku, vtip i   spád.
Dexter - její   partner je také fajn, jako   chlap nic moc, ale stárne (ve   filmu) jako víno...
Film je proměnlivý jak   podzimní počasí - silně   komediální je lavně první   třetina. S dozráváním   našich hrdinů dochází (jak   je to teď moderní) i ke   změně žánru a hrajeme si   na menší srandu a   serióznost, aby přišel   rádoby happyend a ta pravá   romantika... ovšem stále   ještě není konec.

SPOILER!
..   a i když se "happily   ever after" nekoná, o to   je film jímavější a tak   nějak divákovi bližší.  
Celkové hodnocení -   kdybych nebyla drsňák s   namalovaným očima, tak   bulím jak želva....prostě   zas film, od kterého jsem nic   nečekala a o to víc   dostala... na nic   světoborného si nehraje, jen   vypráví příběh dvou   lidí, kamarádů, milenců...
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
One Day
One Day patří k těm   romantickým filmům, které   zaujmou svou originalitou i   přes dalo by se říct   obyčejný příběh. Od   první minuty jsem film hltala   až do samého konce.   Vynikající hudba, která   byla to pravé ořechové pro   moje uši. Co se týče   hereckého obsazení Anne   Hathaway a Jima Sturgesse mám   moc ráda a opravdu vytvořili   dobrý tým. Film, který mě   okouzlil a já si ho znovu   ráda pustím a navíc ho hned   musím zařadit mezi mé nej   filmy. Film, který stojí za   to vidět navíc, který se   naprosto odlišuje od jiných   romantických filmů. Cesty   osudu jsou nevyzpytatelné.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2021
No že bych se z toho   sladkobolného melodramatu   posesouvala, tak to tedy ne...   Nepopírám, že je to   poutavý příběh, ale toto   téma už bylo zpracováno   mnohokrát a tak trochu to   nudí. "Takoví jsme   byli" s Redfordem a   Streissand, to je jiný level.   A zatím asi nepřekonaný.  
Jediné, co mě   opravdu zaujalo, je to datum.   15. července. Narozeniny mé   maminky a jmeniny mého syna   prvorozeného... :)
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2012
JEDEN DEN

Natočeno podle údajně   výborného románu Davida   Nichollse, který se postaral   i o scénář filmové   adaptace, ale který jsem   bohužel zatím neměla   možnost přečíst. Proto   nevím a nemohu tvrdit, zda je   kniha lepší než film.   Pravdou asi zůstává, že   kniha má jiné možnosti a   výrazové prostředky, které   mohou daleko lépe prokreslit   jednotlivé postavy, jejich   povahy i pozadí jejich   příběhů. Tak to, co   možná funguje na papíře,   ve filmu už tolik nedává   smysl. Zdá se mi, že   některé dějové zvraty se   prostě objevily a bez   hlubšího smyslu a   vysvětlení se jen tak staly.   Divák je prostě není   schopen pochopit, ani jim   uvěřit. Nejspíš tím trpí   i stěžejní osudovost vztahu   mezi Dexterem a Emmou. Taky   vtěsnat do jednoho filmu   poměrně dlouhý časový   úsek v životech tak   komplikovaných postav není   nic jednoduchého. A čím   vším naopak dokáže tento   film zaujmout? Zcela jistě mu   nechybí vtip, porce   romantiky, nostalgický   průřez nedávnou minulostí   a sympatické a lidsky   blízké postavy. Příběh   přes někdy zbytečně   roztříštěný děj šlape   tak, jak má. Mezi Anne   Hathaway a Jimem Strugessem to   viditelně jiskří, což je   velikým kladem snímku. Anne   Hathaway definitivně dorostla   v romantickou jistotu pro   současnou generaci.

Já jsem dopředu   o filmu nic nevěděla, ani   jsem nic neslyšela, takže   jsem byla rozhodně   překvapena závěrem filmu.   Vývoj posledních několika   minut byl bohužel hodně   trapně filmový, což mi   poněkud pokazilo umělecký   dojem. Ale byl to rozhodně   nezvyklý nápad a hodně   odlišný způsob zpracování   romantického filmu. Hlavně   pro tu výjimečnost stojí za   to tento film vidět.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Nejdřív jsem nechtěl nic   psát,čekal jsem romantickou   komedie kterou jsem komentoval   mockrát.A ouha ono melodrama   které mě chvilkama až   deprimovalo a ten konec:(.Anne   a Jim byli skvěle sehraní a   těch dvacet let mi s nima   uteklo jak voda.Příjemný   filmový zažitek,určitě se   na něj jednou podívám rád   znova.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2017
Možná za to může Jim   Sturgess a Anne Hathway, že   se mi tento romantický   příběh se smutným koncem   opravdu líbil. Bylo to   uvěřitelné a nápadité, s   hezkou hudbou a k tomu   záběry Londýna dodaly tu   správnou kulisu.Určitě   tento film uvidím ještě   ráda znovu.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2018
Zajímavý příběh.   Sledujeme život Emma   (Hathaway) a Dexter (Sturgess)   během dlouhých let právě   vždy v jeden jediný a   stejný den. Jak se jejich   přátelství postupně   rozvíjelo a měnilo během   téhle dlouhé doby.   Příjemný romanťák s   neromantickým koncem.
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Celkom originalne spracovany   film, kvoli tomu ako pokryl   film 20rokov zivota a vzdy   zaberal iba jeden den z daneho   roku. Len skoda toho   prekombinovaneho konca.

/19.7.12/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska ve studiu Pro-Time   2012 [pip]
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2014
Anne Hathaway a Jim Sturgess   zahráli opravdu na výbornou   a navíc s nevídanou   přirozeností a nenuceností,   navíc se zde na Anne opravdu   krásně kouká, vlastně to   je ona, kdo to svým kouzlem   značně táhne. S románem to   srovnávat nebudu, jelikož   jsem jej nečetl, ale dle   mého filmu svědčí, že   divákovi nechává takový   prostor pro vlastní   představivost. Opravdové   filmové pohlazení, jež se k   Vánocům opravdu hodí.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 14.9.2012
Špatně.Opakování jednoho a   stejného dne v roce po dobu   dvaceti let,je možná   originální námět,ne však   pod režijním vedením ne   příliš ostřílené   L.Scherfig.V podání   atraktivní A. Hathaway je pak   málo uvěřitelný fakt,že   má pouze jen na osudovou   lásku,neustále ale   protékající mezi prsty,či   přihlouplého kolegu z   restaurace,kterého si ještě   dokáže vzít za muže.J.   Sturgess má předtavovat   gigola,suveréna a tzv.   chlapa-hajzlíka,ale pro mne   je jeho výkon   nejuvěřitelnější,když   zmlácený a plačící leží   na zemi před dveřmi své   bývalé manželky...Ostatní   postavy jsou jak už to u   romanticko-milostného filmu   bývá pouze do počtu.Snad   jen výprava dostává   pochvalu za dobové   scény.Vyzdvihuji ještě   hudební stránku,za kterou   stojí jedna z mála žen v   soundtrackové branži-Rachel   Portman.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2012
Nechápu tak vysoké   hodnocení. Tak nudný a   zbytečný film jsem dlouho   neviděla. Nechce se mi ho ani   rozebírat. Podle mě není   dobrý ani k žehlení.
Jarda1420
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2012
První hodina filmu se mi moc   nepozdávala. Ale jakmile se   děj pehoupl přes rok 2000,   tak jsem pomalinku začal   přidávat procenta.
Navíc celý film   doprovází pěkná hudba.
DOPORUČUJI !!!
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2012
Já říkám, že komu se   tenhle film nelíbí, dává   mu negativní hodnocení a   píše negativní komentáře,   musí být absolutní necita,   nebo film neviděl až do   konce. Sama uznávám, že   některé části byly nudné   a možná zbytečně   roztahané, ale děj byl   nádherný, s   nepředvídatelným   zakončením. A o hereckém   obsazení ani nemluvím! :)   Rozhodně za 10! :)
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Ach som mierne v   rozpakoch,slzy mám na   krajíčku...tak tento film ma   dostal...velmi dlho som ho   chcela vidieť...ale miestami   ma aj sklamal...emma bola vo   filme taka dobrá,tvrdlo   pracovala na sebe a Dexter bol   strašne ľahkovážny...ten   spôsob jeho života ma velmi   iritoval...kedy si konečne   priznal že ju miluje,,,bol   už troska doslova...veľmi   smutný záver...dúfala som,   že sa to nejako zmení...ale   bol to osud...smutnéééé
Dap
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.12.2013
No
Jako celek to jakžtak jde,   námět no....
Bylo by   mě hodně líto něco   takového žít.
Zahráno slušně,   výprava a hudba za 1.
Typická emerická   pohádka pro dospělé.
To není o životě,   takový není.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56947minih56947Přenašeči (2009) 
Carriers n
minih34008minih34008Láska nebeská (2003) 
Love Actually n
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih66935minih66935Underworld: Probuzení (2012) 
Underworld: Awakening n
minih37882minih37882Svět zítřka (2004) 
Sky Captain and the World of Tomorrow n
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih25190minih25190Co je nového, kočičko? (1965) 
What's New, Pussycat n
minih69317minih69317Síla country (2010) 
Country Strong n
minih14684minih14684Obvyklí podezřelí (1995) 
The Usual Suspects n
minih38184minih38184Temné lesy (2003) 
Villmark n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376618
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10