Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Jaro v lese a na loukách

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Nádherná hudba doprovázející děj filmu
Ač je nyní podzim, přesto   píši komentář k tomuto   filmu - je to především   kvůli hudbě, která byla k   filmu použita jako   podkreslení děje.

Tenhle film, byl původně   vysílán v rámci cyklu TVŠ   (televizní vysílání pro   školy), tyhle pořady byly   určeny pro školní děti -   bylo to o přírodovědě,   matice, atd. dávali je na   Československé televizi v   dopoledních hodinách. Jako   žáka mne samozřejmě   nebavili, neboť jsem měl   důležitější věci na   mysli, např. jaký pták   letí po obloze, nebo jak   veverka leze po nedalekém   stromě. Nicméně - z   hlediska dospělého   člověka, mne film při jeho   repríze počátkem 90 let   hodně zaujal, nejen dobrým   vyprávěním o jaru, dobrou   kamerou, ale také   překrásnou hudbou , kterou   tvůrci do pořadu   zakomponovaali, aby   dotvářela jeho děj. Hudba   je to jedním slovem   čarokrásná, - tajemná -   byla použita i u jednoho   seriálu:Podmořský svět   Jacquese Cousteaua (1966) -   ten zde máme také zaveden.   Jenže ho zde na FDb. nikdo   kromě mne neviděl!

Nevím jestli se   mi povede ještě někdy tuto   překrásnou fantasticky   nadčasovou geniální hudbu   uslyšet. Nevím ani její   název, snad ji natočil   skladatel Jean Michel Jarre ,   nebo někdo jiný, nevím.   Vím jen, že je to jedna z   nejkrásnějších filmových   melodií, která navozuje   pocity tajemna.

Pokud byste někdo věděl   o té hudbě více, dejte mi   prosím vědět, děkuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

7 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama