Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Jaká je Daisy Cloverová
V Kalifornii v roce 1936 žije rebelující patnáctiletá Daisy Cloverová se svou matkou, které kvůli její vášni pro hraní pasiánsu říká "dealerka". Daisy, která ráda zpívá, pořídí nahrávku svého hlasu a pošle ji šéfovi hollywoodského studia Raymondu Swanovi, který Daisy pozve na kamerové zkoušky a poté po nich nabídne smlouvu. Daisyina sestra Glorie se domluví se svým manželem a Swanem, aby Dealerku zavřeli do sanatoria a sebe jmenovali Daisyinou opatrovnicí. Na Swanově večírku, který má Daisy uvést do Hollywoodu, se seznámí s idolem filmového plátna Wadem Lewisem a stráví s ním noc. Po premiéře svého filmu to udělá znovu. Když jsou Daisy a Wade předvoláni do Swanovy kanceláře, aby vysvětlili své chování, Wade oznámí svůj úmysl se s Daisy oženit. Vezmou se, ale když se Daisy probudí první ráno jejich líbánek, Wade je pryč. Vrátí se do Hollywoodu, dozví se, že Wade dává přednost mužům před ženami. Daisy se zlomeným srdcem vezme Dealerku z léčebny a přivede ji k sobě, ale Dealerka krátce nato umírá. Daisy se při natáčení ve studiu zhroutí. V domě na pláži se stává samotářkou, odmítá s kýmkoli mluvit a pokusí se o sebevraždu...

Písně (text, hudba):

The Circus Is a Wacky World - (Dory Previn, André Previn)
A Happy Song - (Dory Previn, André Previn)
You're Gonna Hear From Me - (Dory Previn, André Previn)


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Jaká je Daisy Cloverová
Film režiséra Roberta Mulligana se odehrává v Hollywoodu třicátých let minulého století. Šestnáctiletá Daisy Cloverová se z pouhého rozmaru přihlásí do konkurzu a stane se skutečnou hvězdou. Filmová společnost, ve které má herečka uzavřenou smlouvu, jí zaaranžuje svatbu se známým hercem a miláčkem žen Wadem Lewisem. Když Daisy pozná, že ji studio jenom komerčně zneužilo, vzdává se tolik vytoužené herecké kariéry. Mladý Robert Redford ztělesňuje ve svém prvním velkém filmu arogantního narcistu.
Produkční firma chtěla připojit k filmu scénu, při níž vyjde najevo, že Lewis je homosexuál, ale Redford tento záměr na radu svého agenta odmítl.
zpr./curil


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Jaká je Daisy Cloverová
Americký film nás zavede do legendárního světa Hollywoodu třicátých let. Jeho hlavní hrdinka Daisy (Natalie Wood – nominace na Zlatý glóbus) je obyčejné patnáctileté rozpustilé děvče, které žije v chudinské čtvrti se svojí svéráznou matkou (Ruth Gordon - Zlatý glóbus a nominace na Oscara za vedlejší roli). Jednoho dne Daisy objeví Raymond Swan (Christopher Plummer), šéf velkého filmového studia. Zalíbí se mu její bezprostřednost, přirozená drzost mládí, ale i pěvecký talent. Z opuštěného ošklivého kačátka je rázem nový idol – „americká Valentýnka“, kterou brzy pohltí mašinérie showbyznysu. Daisy však brzy pozná hořký rub slávy i milostné zklamání, které jde ruku v ruce s povrchností světa, jehož pravidla byla nucena přijmout.

V dalších rolích dramatu režiséra Roberta Mulligana: Robert Redford (Zlatý glóbus v kategorii začínající herec), Roddy McDowall, Katharine Bard.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:25 - 16:05

28 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

18 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

18 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10