Zari
ohodnotit

Jak jíst smažené žížaly

How to Eat Fried Worms

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
98 minut
„Žížaly? Jedině smažené!“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak jíst smažené žížaly
Jedenáctiletý Billy Forrester se nedávno přestěhoval s rodiči a malým bratrem Woodym a čeká ho první cesta do nové školy. Matka se ho snaží uklidnit, že si brzy najde nové kamarády. Hned první den se dostane do konfliktu s místním rváčem Joem Guirem a jeho partou. Seberou mu misku s obědem, doplní jeho jídlo o pořádnou porci žížal a červů. Nechce se nechat ponížit, a tak s ním uzavře sázku, že v jediný den sní deset červů a žížal, které mu připraví na různé způsoby: smažené, zapékané nebo vařené. Sotva vejde sázka ve známost, stává se Billy hrdinou školy, protože se jako první postavil Joeovi. Snaží se na úkol důkladně připravit a nečekaného spojence získá v řediteli Burdockovi. Billy zjistí, že nejhorší je sníst první sousto. S každým dalším roste jeho popularita. Někdy mezi čtvrtým a pátým opustí Joeovu partu první dva a stanou se Billyho novými kamarády. Když se Joe pokusí podvádět, opustí ho celá parta. Zdá se, že zůstal sám, avšak v překvapivém finále se Billy projeví jako skutečný charakter.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak jíst smažené žížaly
Desetiletý kluk Billy Forrester má velký problém. Přistěhoval se s rodiči do nového bydliště a čeká ho první návštěva školy. Rodiče to vidí jednoduše, pozná nové spolužáky a brzy najde nové kamarády. Ale Billy ví své, ví, jak je težké zapadnout mezi ustálenou partu, a že všude existuje samozvaný vůdce, který vidí v každěm novém chlapci novou konkurenci. Tak i Billy se hned první den dostane do konfliktu s Joem Guirem a jeho partou. Při obědě v jídelně mu seberou misku a naplní ji porcí červů a žížal. Billy se nechce nechat zahanbit a vmete žížalu do Joeovi tváře. Zárověň prohlásí, že syrové nebude jíst a vsadí se, že upravené svinstvo mu nedělá problém. Sázka zní tak, že v jediný den sní deset žížal a červů, když bude pokrm smažený, zapékaný, grilovaný a pod. Sázka vejde ve známost v celé škole a Billy se stává populární osobou. V sobotu, která je určená k úkolu pojídání speciálního menu, se sejde téměř celá škola. Pro Billiho je nejhorší první sousto, zvedá se mu žaludek, ale pokračuje dál. Po snědení pátého červa se k Billymu dva spolužáci přidají na jeho stranu, a když se Joe pokusí podvádět při desáté žížale, zůstane sám. Billy se stává hrdinou a má najednou spoustu kamarádů.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Jak jíst smažené žížaly
Hned první den v nové škole se jedenáctiletý Billy dostane do konfliktu se školním rváčem. Pevně rozhodnut necouvnout, přijme výzvu SNÍST 10 ŽÍŽAL ZA JEDEN DEN! A vy jste si mysleli, že zelenina je odporná! Teď musí Billy dodržet slovo, není totiž způsob, jak se z toho vykroutit. Natočený podle oblíbené knihy, tento „naprosto legrační film“ (Jane Horwitz, The Washington Post, The Family Filmgoer®) je lahůdkou pro celou rodinu.
Zajímavost: Natočeno dle stejnojmenného bestselleru Thomase Rockwella.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

84 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

17:05 - 17:35

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

84 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

24 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tereza Jonešová

Jonešová Tereza

Naposled navštívené:
Tereza Jonešová

Jonešová Tereza