Zari
ohodnotit

Jack Reacher: Poslední výstřel

Jack Reacher

Další název:
One Shot / Jack Reacher (SK)
Rok:
2012
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
27.12.2012
„Právo má své meze. On nemá žádné.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jack Reacher: Poslední výstřel
Šest výstřelů. Pět mrtvých. Jedno srdce města uvrženo do stavu teroru. Ale policie během několika hodin případ vyřeší: případ lehký jako facka. Tedy až na jednu věc. Obviněný totiž prohlásí: Nemáte skutečného pachatele. A potom dodá: Přiveďte mi Reachera. A samozřejmě, že bývalý armádní vyšetřovatel Jack Reacher (Tom Cruise) přijde. Toho střelce přece zná - je to trénovaný armádní odstřelovač, který nikdy nesmí minout. Reacherovi je jasné, že něco není v pořádku - a tak se z naprosto jasného případu stává výbušná kauza. Reacher se spojí s krásnou mladou obhájkyní, s níž se přibližuje k nepříteli, jehož nikdy předtím neviděl. A ten tahá za provázky. Reacher si je vědom toho, že na světě není dvou sobě rovných soupeřů. A tenhle přišel do města přímo ze svého vlastního pekla. Reacher ví, že jediný způsob, jak ho zmáčknout, je vyrovnat se jeho bezohlednosti a mazanosti - a pak ho krok za krokem zneškodnit.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 12.01.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack Reacher: Poslední výstřel
Jack Reacher je bývalý elitní armádní vyšetřovatel, který po návratu z Iráku žije v ústraní, nepoužívá kreditky a roztrhal i své osobní doklady. Nikdo neví, kde je a jak ho sehnat. Objevuje se u případů, které potvrzují, že spravedlnost je slepá, a pro jejich vyřešení neváhá ignorovat zákony své země. Život pěti lidí, které osud přivedl ve stejný čas na stejné místo, ukončí šest kulek vypálených odstřelovačem. Tento masakr si od policie vyžádá nadstandardní nasazení, které je korunováno dopadením pachatele. Bývalý elitní voják nemá pod tíhou důkazů sebemenší šanci, přesto tváří v tvář vyšetřovatelům zarytě mlčí. Ti z něj dostanou jedinou větu: "Sežeňte Jacka Reachera." S jeho příchodem se z naprosto jasného případu stává výbušná kauza opředená mnoha záhadami, jejíž rozuzlení může stát život řadu lidí, Jacka Reachera nevyjímaje.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack Reacher: Poslední výstřel
Jack Reacher (Tom Cruise) je jako duch. Bývalého vojenského vyšetřovatele najdete jen tehdy, kdy chce on sám být nalezen. Objevuje se u případů, které potvrzují, že spravedlnost je slepá, a pro jejich vyřešení neváhá ignorovat zákony své země. Drsný hrdina z bestsellerů spisovatele Lee Childa konečně vstoupil na plátna kin, s odhodláním stvořit stejně silnou a kvalitní akční ságu, jakou se před lety stal jiný původem literární hrdina, Jason Bourne.
Život pěti lidí, které osud přivedl ve stejný čas na stejné místo, ukončí šest kulek vypálených odstřelovačem. Takový masakr si od policie vyžádá nadstandardní nasazení, které brzy korunuje dopadení pachatele. Bývalý elitní voják nemá pod tíhou důkazů sebemenší šanci, přesto tváří v tvář vyšetřovatelům zarytě mlčí. Ti z něj dostanou jedinou větu: „Sežeňte Jacka Reachera.“ S jeho příchodem se z naprosto jasného případu stává výbušná kauza opředená mnoha záhadami, jejíž rozuzlení může stát život řadu lidí, Jacka Reachera nevyjímaje. Jenže ten si na drsňáka jenom nehraje a kvůli pravdě je ochoten hodně vydržet.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jack Reacher: Poslední výstřel
Britský autor kriminálních románů Lee Child (nar. 1954) si vymyslel postavu bývalého vojenského policisty Jacka Reachera a uplatnil ji už v sedmnácti románech. Na filmové plátno se jeho neortodoxní hrdina, proslulý svobodomyslností, neústupností a nezvyklými metodami, dostává poprvé, a to v adaptaci deváté knihy série, jež u nás právě vychází pod názvem Výstřel. Film s českým titulem Jack Reacher: Poslední výstřel natočil thrillerový scenárista a režisér Christopher McQuarrie. – V Pittsburghu zastřelí masový vrah ostřelovačskou puškou pět nevinných lidí. Detektiv Emerson ho brzy dopadne. Je jím někdejší armádní ostřelovač, veterán Barr, který však záhy skončí v kómatu v nemocnici, když ho zmlátí spoluvězni. Jeho obhajoby se ujme mladá advokátka Helen, dcera státního návladního Rodina, pověřeného vedením případu. Ta se spojí s Jackem Reacherem, který po Barrovi pase už sedm let. Nerovná dvojice záhy vypátrá, že atentátníkem je někdo jiný a že ve skutečnosti šlo o akci podvodné zločinecké firmy, která se chtěla zmocnit stavebního podniku jedné z obětí. Ostatní zastřelení měli být jen „kamufláží“. Reacher zároveň zjistí, že buď Emerson nebo Rodin se zločinci spolupracují. Jde po stopě zabijáka Charlieho a nakonec vyřídí nejen jeho, nýbrž i jeho bosse, někdejšího ruského kriminálníka Zeka, a zrádného Emersona. Pak po svém způsobu odjede autobusem z města… - Titulní role se v obvyklé šarži neprůstřelného, ale přece jen „lidského“ hrdiny ujal Tom Cruise, který je rovněž spoluproducentem. Díky tomu lze předpokládat, že jeho postava se (navzdory názvu) na plátně neobjevuje naposledy. – Vyprávění má spád a také charakteristickou atmosféru, upomínající na žánrovou klasiku typu Bullittova případu nebo Francouzské spojky, na něž odkazuje i efektní automobilová honička. Zajímavostí je obsazení Wernera Herzoga do role hlavního padoucha.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Jack Reacher: Nevracej se (2016)

 Jack Reacher: Nevracej se (2016)
Jack Reacher: Nevracej se n
Jack Reacher: Never Go Back
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Edward Zwick

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

11 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

41 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

111 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stát se opicí - Dej opici cukr (Going Ape!)

Stát se opicí - Dej opici cukr
Going Ape!

Naposled navštívené:
Stát se opicí - Dej opici cukr (Going Ape!)

Stát se opicí - Dej opici cukr
Going Ape!