Zari
ohodnotit

IRIS: Spiknutí zla

Ailiseu: deo mubi

Další název:
아이리스: 더 무비; IRIS: The Movie
Rok:
2010
Délka:
125 minut

Komentáře k filmu IRIS: Spiknutí zla

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Kamarádka mi tento film   přivezla v dobré víře.   Sama viděla jak seriál, tak   tento film. Pro mě, která   jsem viděla pouze tento film,   byl film prázdný, nic moc   neříkající. Velmi často   jsem se v ději ztrácela.   Sestříhané to bylo sice   dobře, ale jak psal Phreaker,   lidi, kteří neviděli   seriál, tak film nepochopí.   :-( Což je věčná škoda.   Kdyby z toho udělali třeba   jen minisérii o dvou   dvouhodinových dílech, bylo   by to možná o něčem   jiném.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2016
Sestřihem TV seriálu z roku   2009 ´Ailiseu´ pod   anglickým názvem ´IRIS´,   vznikl tento filmový počin,   který se snaží tvářit   filmově, ale nějak se mu to   nedaří. Snímek má vše, co   typický asijský akční či   thrillerový film po   většinou má a tím je   silný příběh, romanci a   především velmi citové   sekvence. Jenomže se to   jihokorejským tvůrcům tak   nějak nepovedlo. Velmi   netypická akční kamera je   živá až moc a podivný   střih tomu dává spíše   zbrklost a nepřehlednost.   Díky tomu nefungují ani   zmíněné citové   záležitosti a to i přesto,   že použitý soundtrack by   mohl kdekdo závidět.   Příběh jako takový je   dobrý, ale bohužel takto   prezentovaný hodně ztrácí   na bodech. Filmových   sestřihů TV seriálů   vzniklo poměrně hodně a ne   vždy se to povedlo. Tvůrci   by si měli už konečně   uvědomit, že když je   scénář dějově obsáhlý a   určený pro sérii, těžko   se z toho vybírají části,   aby to i v celovečerní   stopáži mělo nějakou   logiku.
Phreaker
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Film IRIS je už od základu   předurčen k   podprůměrnosti. Sestříhat   totiž 20 dílný seriál IRIS   do filmové podoby je prostě   nesmyslné. 120 minut   stopáže je prostě strašně   málo na to, aby se do ní dal   nacpat obsah seriálu, a proto   také vzniklo dílo, které je   naprosto ploché. Postavy   nejsou dostatečně   vykreslené, děj neustále   skáče z místa na místo a   špatně se v něm orientuje,   vizuál je typicky   televizní.

Pokud se někdo chce   podívat na IRIS, tak ať se   koukne na jeho seriálovou   podobu a až potom   popřípadě pustí tuto   zkrácenou verzi, protože   pokud si někdo pustí tento   film, bez znalosti seriálu,   tak si troufám tvrdit, že   bude minimálně zmaten.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černá voda (2023) [TV miniséri...

20:10 - 21:10

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Praha ožralá

20:50 - 21:20

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:45

45 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

50 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama