Zari
ohodnotit

Interstellar [2k digital]

Rok:
2014
Délka:
169 minut
Premiéra v ČR:
6.11.2014
„Zánik Země nebude naším koncem“

Počet zajímavostí k filmu Interstellar: 10


FLA
Hodnocení:
Přidáno: 8.2.2015
Oscar 5 nominací: Výprava, Hudba, Zvuk, Zvukové efekty, Vizuální efekty.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Endurance - jmeno vesmírné lodi, kterou řídí Cooper (Matthew McConaughey) je odkazem na expedice do Antarktidy pod vedením Ernesta Shackletona. Název lodi znamená "vytrvalost".

Režisér Christopher Nolan, je natolik velkým zastáncem 35mm analogového filmu oproti digitálu, že přijel do New Yorku navštívit kina jen proto, aby se ujistil, že Interstellar dokáží přehrát skutečně podle jeho představ.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Matt Damon nebyl nikdy před premiérou s účastí na filmu spojován a neúčastnil se žádné premiéry. Jeho role tak vyšla najevo až po uvedení filmu do kin.

Teoretický fyzik Kip Thorne, jehož celoživotní práce inspirovala děj filmu, si mohl zahrál malou roli. Nakonec však u filmu zůstal jen jako výkonný producent. Byl po něm také pojmenován nefunkční robot na ledové planetě KIPP.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Christopher Nolan chtěl natočit skutečná kukuřičná pole, ale nevěděl, jak dlouho potrvá pěstování nových lánů. Naštěstí si vzpomněl, že Zack Snyder již má několik stovek akrů kukuřice, které obstaral pro svůj film Muž z oceli (2013). Nolanovi zbývalo jen postavit vhodný farmářský dům. Po natočení filmu byla kukuřice sklizena a podle Nolana na ní dokonce i dobře vydělali.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Apokalyptický obraz Země je inspirován sérií katastrofálních prašných bouří v USA a Kanadě během Velké hospodářské krize v letech 1930 - 1936, které dostaly název "Dust Bowl", v překladu doslova "prachová pánev". Bouře způsobily obrovské ekologické a zemědělské škody a vyvolaly hromadný odchod lidí z Texasu, Arkansasu, Oklahomy a okolních států Velkých plání, přičemž skoro půl milionu Američanů zůstalo bez domova, jiní zas onemocněli a zemřeli na zápal plic a následky hladovění.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Scénář je založen na teoriích astrofyzika, teoretického a gravitačního fyzika Kipa Thorna o překonávání rozsáhlých vzdáleností při mezihvězdném cestování. Na výpočtech stejného fyzika byla založena také vizualizace černé díry Gargantua. Na výsledné grafické simulaci pracoval tým 30 lidí jeden rok a v době, kdy byl film natočen, se jednalo o nejpřesnější vizualizaci černé díry. Diváci získali realistický obraz toho, jak má taková černá díra vypadat, a Thorne získal cenná výzkumná data. Thorn diskutoval během své kariéry některé své nápady také se známým astrofyzikem Stephenem Hawkingem.
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 26.7.2015
Filmové studio Paramount se rozhodlo, že od Vlka z Wall Street (2013) budou z finančních důvodů všechny jejich filmy uvedeny do kin pouze v digitálním formátu. Jenže poté, co do věci promluvil Christopher Nolan, se studio nakonec podvolilo a Interstellar byl jako výjmka uveden na klasickém filmu.
ing
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2017
Snad jediný film o vesmíru, kde je znázorněn výbuch zcela reálně a to bez zvuku ... jelikož je ve vesmíru vakuum, nemůže se zde šířit zvuk a tak při detonaci není nic slyšet jako u jiných sci-fi filmů ...
EvilMatus
Hodnocení:
Přidáno: 13.10.2022
Film bol premietaný kritikom a dostal od nich 74%.
EvilMatus
Hodnocení:
Přidáno: 17.11.2022
Loď hlavného hrdinu sa volá Endurance. Endurance bola aj nákladnou loďou, s ktorou stroskotala Lara Croft v hre „Tomb Raider“ z roku 2013 a následnom filmovom remaku Tomb Raider (2018).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama