Zari
ohodnotit

Incident

Changing Lanes

Další název:
Ironie osudu
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
92 minut
„O bezvýznamné autonehodě, která osudově změní život dvou mužů a udělá z nich nepřátele na život a na smrt“
Popis / Obsah / Info k filmu Incident
POZOR SPOILER!!

Černoch a alkoholik v léčení Doyle Gibson kupuje dům a bere si půjčku. Tato je mu schválena.

Mladý a úspěšný adovokát Gavin Banek má slavnostní řeč u příležitosti otevření dětských hřišť.

Tito dva muži se neznají. Poznají se, až když do sebe lehce strčí auty. Je to jen drobná autonehoda, ale Gavin pospíchá a tak míní dát Doylemu bianco šek. Pak v rychlosti odjíždí, a Doyle musí v dešti šmatlat pěšky. Ovšem má složku, která po nehodě Banekovi vypadla z aktovky. Gibson dorazil k soudu, ale pozdě. Tím soud přiklepl děti manželce, která se stěhuje do Oregonu. V oné ztracené složce se nalézal velmi důležitý dokument. Proto se jej snaží Banek získat zpět. Náhodou narazí na Gibsona a omlouvá se, ale ten je naštvaný protože kvůli němu zmeškal ten soud. A řekne Banekovi, že složku s dokumentem vyhodil. Ten pak představeným prohraný soud zapře a je mu nabídnuta jachta a dcera velkého bose, který se tím má stát jeho tchánem. Jenže Doyle tu listinu nevyhodil, má ji a pošle kopii jedné strany faxem. Následně zbije dva bělochy. Banek mu přes jednoho experta zablokuje bankovní převody a úvěr na byt. Pak se nadřízeným k prohrané při přizná a jeho nadřízení si chtějí pomoci podvodem. Doyle se v bance dozví, že půjčku nedostane. Přesto Banekovi řekne, že je vše OK a žádá jej o schůzku. Ten na ni jede autem, aniž tuší, že má povolené přední kolo. Jen zázrakem se mu nic nestane. Proto jde do školy, kde chodí Doylovy děti. Pak se tam ocitá i jejich otec a je zatčen policií, protože jej tam Banek pomluvil. Nakonec se setkávají tváří v tvář…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Incident
Hrana mezi dobrem a zlem, spravedlností a nespravedlností může být velice tenká. Chvilkový zkrat v jednání dvou mužů způsobí, že na tuto pomyslnou hranu zapomenou.
DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Incident
Je páteční ráno, všední a stejné jako každé jiné a přece dvěma mužům navždy změní život. Na jednom z newyorských dálničních obchvatů se srazí dvě auta. V jednom sedí mladý bohatý běloch Gavin Banek pracující u velké právnické firmy na Wall Street, ve druhém černoch Doyle Gipson, tvrdě pracující jako pojišťovací agent. Zdánlivě o nic nejde, protože ani jednomu z nich se nic nestalo. A v jiný den by tomu tak možná opravdu bylo. Ale ne dnes. Oba mají namířeno k soudu a oba mají naspěch. Jenže to, co je pro Gavina jen banální nepříjemností cestou na důležitou schůzku, má pro Doylea, jehož vůz zůstal na dálnici nepojízdný, dalekosáhlé důsledky. Povýšený Gavin, který má před sebou důležité jednání ve kterém jde o miliony dolarů, se domnívá, že všechno urovná bianko šek, který vypíše a vrazí do ruky Doyleovi. Netuší, že černoch, který má za sebou bitvu se svým alkoholismem jeho vinou prohraje rozhodující bitvu o svěření dětí do opatrovnictví a když se ho naštvaná soudkyně nedočká, svěří děti natrvalo do péče jeho ženy Valerie. To všechno je pouhý začátek války, která mezi oběma muži propukne. Gavin totiž zjistí, že nechal na místě činu důležitý dokument, dokazující nekalé praktiky jeho tchána v rodinné firmě a dostane jen několik hodin na to, aby je našel a předložil. Na ulici před soudní budovou zahlédne Doyla a chce po něm zapomenutý dokument. Naštvaný černoch pochopí, že má příležitost právníka ranit a s potěšením to udělá...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Incident
Drobná dopravní nehoda ve velikém New Yorku způsobí, že dva "hodní" lidé kteří se doteď neznali se odteď nenávidí a nezastaví se před ničím.
Jeden zapomene na místě důležitý spis,druhý nestihne soud o opatrovnictví svých dětí a tím se spustí neskutečný kolotoč situací a dějových zvratů.
Režisér filmu Roger Michell vystavěl film na velice originálním scenáři a aby toho nebylo "dost", obsadil do titulních rolí takové velikány ,jako je Ben Affleck,Samuel L.Jackson a Sydney Pollack.
Rescator


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

19 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

17:35 - 18:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

109 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

49 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Jaromír Erben

Erben Karel Jaromír

Jamie Bronow

Bronow Jamie

Naposled navštívené:
Karel Jaromír Erben

Erben Karel Jaromír

Jamie Bronow

Bronow Jamie