Cerven
ohodnotit

Hrdina dne

The Crowd Roars

Žánr:
Rok:
1938
Délka:
90 minut
„Mladý boxer musí bojovat nejen v ringu... Příběh ze světa profesionálního boxu“
Popis / Obsah / Info k filmu Hrdina dne
"Hrdina dne". Děj filmu líčí vzestup hocha a pak mladého muže k slávě obdivovaného boxera, ale také cesty a prostředky, které k této slávě vedou a nejsou vždy nejpřímější a nejčistší. Naopak - bylo až podivuhodné, s jakou upřímností americký film odhaluje špatnost, intrikánství, ba i zločiny, které se hromadí okolo slavných jmen, mají-li kořistníci sázkových kanceláří přijít ke svým ziskům a zasáhnout při tom finančně též soupeře.

Kromě několika rohovnických zápasů, které byly bodovány s realistickou věrohodností - pochopitelně, když hlavní představitel Robert Taylor byl všestranný sportovec - měl příběh dost dramatických momentů a osobních konfliktů až tragických. Je tu poměr syna k dobré, milované, k smrti usoužené matce a k otci hráči a pijanovi, poměr žáka v rohovnickém sportu k učiteli s bolestným vyvrcholením, otce k dceři, která nemá tušení o špinavém zaměstnání bohatého otce - a pak ovšem zamilování dvou mladých lidí, boxera a zmíněné dívky, chovanky penzionátu, která vidí nejprve v mladém muži hrubce a "zrůdu", než se ho naučí milovat jako muže, schopného citů a čestného jednání.

Robert Taylor, díky svým sportovním schopnostem a mladistvě mužnému zjevu, podal svého boxera a zároveň milovníka přesvědčivě a dramaticky, v hlavní dívčí úloze se objevila známá "Tarzanova družka" Maureen O'Sullivanová.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu Hrdina dne
Tommy je talentovaný mladý boxer. Jeho otec Brian McCoy, bývalý boxer, který pije a nemá práci, v synově talentu cítí šanci a chce mu dělat manažera. Tommyho nástup však zničí tragická nehoda. Zabije totiž v ringu svého soupeře.

televizní program


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Velká Británie z výšky

17:25 - 18:15

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:45 - 17:55

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama