Duben
ohodnotit

Hrdá Mary

Proud Mary

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
85 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Hrdá Mary
Nájemná vražedkyně Mary najde na bostonské ulici dvanáctiletého chlapce Dannyho. Před lety zabila ve službách gangu "papá" Bennyho, chlapcova otce. Benny vychoval Mary po smrti jejích rodičů jako vlastní. Když Mary doma uvidí, jak má Danny záda samý šrám a jizvu, vydá se za jeho trýznitelem "Strýčkem", pro kterého kluk roznášel drogy zákazníkům. Po hádce Mary muže zastřelí.

Schyluje se k válce mezi Bennyho gangem a gangem Kozlovcových, jehož boss Luka je přesvědčen, že za vraždou jeho bratra stojí Benny. Luka navštíví Bennyho a vše skončí dohodou, že vrah bude odhalen a potrestán. Benny má podezření na svého spolupracovníka Waltera a pověří Mary jeho likvidací. Úkol je splněn a napětí mezi gangy by mělo skončit. Opak je pravdou, Lukova banda přepadne na ulici Bennyho, ochranku postřílí a šéf vyvázne na poslední chvíli, když zasáhne jeho syn Tom a další muži z jeho gangu. Mary s Tomem se vydají po uši ozbrojení do Lukova útočiště. Vystřílí většinu znepřáteleného gangu, ale Luku nenajdou.

Mary má v úmyslu ukončit práci pro Bennyho, odjet s Dannym z města a věnovat se normálnímu životu. Za její nepřítomnosti přijde do bytu Tom, jinak její bývalý přítel, a objeví malého chlapce. Dá si souvislosti dohromady. Mary vrahem Dannyho otce, výčitky, její samota, chystaný útěk. Danny ozbrojen pistolí z arzenálu Mary se vydá sám za šéfem gangu. Ochranka ho již zná ze společné večeře, a tak se dostane do kanceláře. Žádá Bennyho, aby propustil Mary ze svých služeb. Ten mu prozradí, že Mary zabila jeho otce, stará se o něj jenom z lítosti, navíc dluží Bennymu spoustu peněz a sebere mu zbraň. Danny s brekem uteče, když právě přichází Mary, která ho hledá. Děj začne gradovat …


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Hrdá Mary
Mary (Taraji P. Hensonová) je nájemná vražedkyně pracující pro bostonskou zločineckou rodinu. Maryin život se obrátí vzhůru nohama poté, co potká malého chlapce, který jí zkříží cestu při zpackané nájemné vraždě.

Profesionální nájemná vražedkyně Mary (Taraji P. Hensonová) pracuje pro nejnechvalněji proslulou zločineckou rodinu ve městě, v jejímž čele stojí Benny (Danny Glover). Když Mary ve snaze zachránit malého chlapce zastřelí chráněného gangstera, musí se postavit bandě zločinců - od ruské mafie až po své nejbližší, včetně bývalého milence. Vyzbrojená svou inteligencí – a skříní plnou zbraní – musí Mary udělat všechno proto, aby se stala poslední přeživší v tomto výbušném thrilleru nabitém energií.

HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:25 - 16:05

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:25 - 16:10

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

52 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

57 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10