Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Half Nelson

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Učitel na koksu...
Na snímek Half Nelson jsem se   těšil ze dvou důvodú,pač   mám rád filmy z drogovou   problematikou,a v hlavní roli   můj oblíbenec Ryan   Gosling.Mno, nemůžu říct   že by mě snímek zrovna   nadchnul,nebo zklamal,ale   čekal jsem teda víc.Film   nemá pořádnej děj,a celej   se tak nudně vleče.Jediné   co pochválím je Ryan,tady   opět dokazuje že je pan   herec.Škoda dle mě mohl mít   film větší potenciál,jsem   rád že jsem ho viděl,ale   brzo na něj zapomenu.Tak jen   6:)
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Snímek v podstatě bez děje,   pozorující a přitom   nemoralizující, ačkoliv se   zčásti odehrává v gangsta   prostředí, tím nemyslím   zrovna školu, i když....   :-). Soustředí se hlavně na   charaktery dvou hlavních   postav a jejich postoje k   životu, k rodině a k sobě   samým - přesto, že jsou   navenek rozdílní, spojuje je   zvláštní přátelské   pouto, které vzbuzuje pocit   sounáležitosti - učitele   Dana chrání před   osamělostí, způsobenou   dobrovolnou drogovou izolací,   jeho studentku Drey před   neblahými vlivy prostředí,   kde vyrůstá. Vzájemně se   tak obdarovávají nadějí na   lepší časy... Sympatická   Shareeka Epps a rozkošně   vláčný Ryan Gosling.
maciii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Filmy stejně jako knihy s   drogovou tématikou nemám   ráda, především kvůli   bezvýchodnosti situace, ve   které se hrdinové   nacházejí, ať už se jedná   o narkomany nebo lidi z   disfunkčních rodin   žijících "na okraji   společnosti", v   prostředí, kde je   dealerství zdánivě   nejsnažším a   nejlákavějším zdrojem   obživy. I přes všechnu tu   skličující beznaděj a   pomalé vyprávění musím   ocenit autentičnost a   způsob, jakým se film   dostene pod kůži, ať už   díky věrohodným hereckým   výkonům, tak i závěru,   který divákovi nevnucuje   žádné definitivní   řešení.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.2.2011
pro mne žádné drama, žádný podstatný děj
jak je možné, že tento   snímek vidělo tolik lidí,   když je pomalu veliký   problém najít informace k   tomuto filmu na netu?   příběh je prostý jako   svět sám, opuštěný mladý   středoškolský profesor   přežívá ze dne na den,   filozofuje s černošskými   studenty ve svých hodinách,   efektivně nevyužívá, co mu   život nabízí (kromě drog),   nesdružuje se prakticky s   lidmi, všechna jeho touha je   odkázána na bývalou lásku,   kterou čeká svatba s někým   jiným... film jsem pouštěla   na čytři etapy a v polovině   se vyděsila, jak dlouho se to   ještě povleče a co mě   může překvapit kromě toho,   že profesora načapala 13-ti   letá černoška na dívčím   záchodě fetovat... možná   proto je k ní solidární...   a možná taky proto, že je   stejně opuštěná jako on...   připomnělo mi to filmy ze   školního prostředí s   Pfeiffer nebo Bullock, ačkoli   v tomhle tolik studenti   nefigurovali. Tohle zachránil   jen skvělý a tady dosti   unuděný, beznadějný, sám   sobě propadající,   bezchutný Ryan a místami   dobrá kamera. Vsuvky   historických událostí v   oblasti politiky nebo   rasismu/nerasismu, nebo vůbec   celá jeho pracovní doba zde   nemusela býti vidět vůbec.   Vlastně ani nevím co   znamenal konec filmu. Končí   to otevřeně, prakticky   vlastně ani nepočatě...   Film by si nasbíral body,   pokud by na konci byl důvod,   proč profesor nepřišel na   svou hodinu ten, že by se   ufetoval k smrti. Zklamáním   bylo, že se tak nestalo, bum   bác, pro mne promarněná   hodina a něco tohoto filmu,   kdy nevím, jestli se radovat,   smutnit, chtít fetovat nebo   fet prodávat nebo se vrátit   do školních let nebo se s   profesorem vyspat, abych mu   ulehčila dny trápení...   Znám mnohem lepší filmy s   ním, právě proto, že   ztvárňuje zvláštní typy   lidí. To jej zkvalitňuje v   jeho herecké kariéře. Je   velmi dobrým hercem. Tohle   ale 2 x vidět nechci.
Le_Chuck
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Ambientne podaný (pomalá   hudba, rozostrená kamera)   nezávislý snímok o   borderlinerovi, solitérovi   žijúcom v dvoch svetoch, a   zároveň film, ktorý sa   snaží na problém poukázať   a nie ho riešiť. Preto je je   príbeh v tomto prípade   minoritný a oveľa väčši   priestor dostávajú emócie,   ktoré sú v podaní Ryana   Goslinga sakra uveriteľné   (až tak úplne si nie som   istý jeho filozofickými   monológmi pred 12-ročnými   deckami). Pomalé tempo (aj   keď som s ním mal z   počiatku problém) tažiace   hlavne z tiaživej atmosféry   prostredia dáva divákovi   dosť času, aby si dobre   popremýšlal. Vzorový adept   pre americké nezávislé kino   na ČT2. 75%
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Mám ráda tohle rozvláčné   tempo a pomalu plynoucí děj,   protože v tom zdánlivém nic   se právě děje všechno   důležité, a to se vás   drží ještě dlouho po   shlédnutí filmu. Jakoby   teprve potom si uvědomíte tu   hloubku a sílu příběhu.   Mladý učitel (vynikající   Ryan Gosling) vede velice   prázdný život a jediné, co   ho drží nad vodou, je jeho   práce. Pokud není ve škole,   zdá se ztracený. Aby zahnal   prázdnotu, jede na drogách.   Paradoxně se pak snaží   chránit svou žačku před   Frankem, dealerem, od kterého   sám kupuje. Dva osamělí   lidé se sbližují, i když   jejich přátelství je velmi   komplikované a   "nevhodné".   Závěrečná konfrontace, kdy   Drey pracuje pro Franka a s   dávkou zaklepe na dveře   motelového pokoje, je jedním   z nejsilnějších momentů   filmu. Je jasné, kdo jí   otevře. Zdá se to být   zlomový okamžik, ale konec   je docela otevřený, což   bývá v případě podobných   filmů ten nejlepší závěr.
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Dan Dunne je bílý učitel na   černošské škole, který se   snaží své žáky motivovat   a rozvíjet jejich   osobnost…. „Pokud pomůžu   jedinému studentovi…..   pokud ovlivním jediného   člověka… „. Ve třídě   přesvědčivý kantor, mimo   školu samotář se   závislostí na drogách. A   právě jeho tajemství stálo   na počátku zvláštního   vztahu mezi ním a jeho   žákyní. A přestože Ryan   Gosling byl výborný a i film   se vymyká běžné šabloně,   ode mě víc * nedostanou,   vláčné tempo bez   výraznějších zvratů mně   prostě tentokrát nesedělo.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Příjemný lehce nezávislý   snímek z prostředí New   Yorské střední školy s   aktuální tématikou a velice   pěkným výkonem aktérů   zejména R. Goslynga který se   dokonale vžil do duše   intelektuála závislého   drogách... Pomalé tempo   příběhu mohlo někomu vadit   ale mě dokázalo nádherně   vtáhout do děje a nechalo   mě prostor všímat si   detailů, které byly hodně   důležité. Příjemný   inteligentní snímek s   takovým tím koncem nekoncem   který se na tento druh   snímků hodí!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih68776minih68776Goethe! (2010) 
Goethe! n
minih114516minih114516Mandarinky (2013) 
Mandariinid n
minih35615minih35615Vrcholné umění (1997) 
High Art n
minih45187minih45187Zredigováno (2007) 
Redacted n
minih71617minih71617Elektra Luxx (2010) 
Elektra Luxx n
minih40376minih40376Píseň lásky samotářky (2004) 
A Love Song for Bobby Long n
minih42940minih42940Štěstí na dosah (2006) 
The Pursuit of Happyness n
minih37187minih3718721 gramů (2003) 
21 Grams n
minih71475minih71475Amfetamin (2010) 
Amphetamine n
minih11479minih11479Záchranný člun (1944) 
Lifeboat n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

58 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
21 mostů (21 Bridges)

21 mostů
21 Bridges

Naposled navštívené:
21 mostů (21 Bridges)

21 mostů
21 Bridges