Zari
ohodnotit

Geostorm: Globální nebezpečí

Geostorm

Další název:
Геошторм;
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
19.10.2017
„Některé věci nebyly určeny do lidských rukou“
Popis / Obsah / Info k filmu Geostorm: Globální nebezpečí
POZOR SPOILER

Na Zemi dochází k extrémním výkyvům počasí. Lidstvo čelí vyhynutí. A tak se lidé spojí a vyrobí síť tisícovek satelitům ta se začne nazývat Dutchboy.

Autorem je Jake Lawson. Ten právě usedá před komisi, kde se projednává předání Dutchboye. On je proti, ale stejně jej nikdo neposlouchá. A to mu ještě jeho bratr Max oznámí, že je propuštěn.

O tři roky později je v rágistánské poušti v Afghánistánu nalezena zmrzlá vesnice. I lidé zmrzli. V okolí je plus padesát stupňů.

To neunikne prezidentovi a jeho mužům. Věc se začíná projednávat. A mezitím na mezinárodní vesmírné stanici nějaký muž cosi ukryje a hned poté je jinde podtlakem vytažen do otevřeného Kosmu.

Max navštěvuje svého bratra, který žije o samotě, sám a sám. Jen občas sem přijde jeho malá dcerka. Max chce, aby Jake letěl opět nahoru a podíval se, cože se to děje. Max odmítá, ale nakonec letí.

Mezitím v Hongkongu žár vyzvedne asfalt a dělá spoustu škod. To pozoruje Cheng a je mu to divné. Kontaktuje Maxe a řekne mu svá podezření.

Jake je již na stanici, kde poznává svůj tým a šéfku Uttu Fasbenderovou. Tu zachrání, když se zblázní „automatická ruka“ se satelitem. A když se pak pokusí dostat z otevřeného Kosmu další věc, která by vše mohla osvětlit, pokusí se jej někdo sejmout. Na Zemi je mezitím zabit Cheng, a to zrovna kdy měl předat Maxovi důležité informace. Jake sděluje formou kódu bratrovi důležité informace a ten neváhá a se svými lidmi začíná pátrat. Zjistí se, že v systému je virus a toho je třeba se zbavit, Jenže je nutný restart a k tomu je třeba znát kombinaci, kterou zná jen president. On je také podezřelý z machinací s Dutchboyem. Max se vydává přímo k němu, Je to jeho spolupracovník a jeho děvče dělá v presidentově ochrance. Začíná souboj s časem. Nahoře si totiž satelity začínají dělat, co chtějí, a to znamená katastrofy na Zemi. Max se svěřuje prvnímu prezidentovu muži, aby za každou cenu získal kódy. Jenže se dozví překvapivou věc, a pak hned druhou. Netuší, že se nahoře na stanici spustil autodestrukční systém. Všichni se evakuují, jen Jake ne, protože jen on může provést restart. Ví, že ze stanice již nebude návratu, a přesto zůstává. Jenže i on se dočká překvapení, a to hned několika najednou…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Geostorm: Globální nebezpečí
Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno… a všechny.

Zdroj: Vertical Entertainment


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama