Geostorm: Globální nebezpečí (2017)

Geostorm: Globální nebezpečí (Geostorm)
67.7 %
 
 

Geostorm

Další název: Геошторм;

    Žánr: akční / sci-fi / thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.10.2017        
    Délka: 109 min.
„Některé věci nebyly určeny do lidských rukou“
POZOR SPOILER

Na Zemi dochází k extrémním výkyvům počasí. Lidstvo čelí vyhynutí. A tak se lidé spojí a vyrobí síť tisícovek satelitům ta se začne nazývat Dutchboy.

Autorem je Jake Lawson. Ten právě usedá před komisi, kde se projednává předání Dutchboye. On je proti, ale stejně jej nikdo neposlouchá. A to mu ještě jeho bratr Max oznámí, že je propuštěn.

O tři roky později je v rágistánské poušti v Afghánistánu nalezena zmrzlá vesnice. I lidé zmrzli. V okolí je plus padesát stupňů.

To neunikne prezidentovi a jeho mužům. Věc se začíná projednávat. A mezitím na mezinárodní vesmírné stanici nějaký muž cosi ukryje a hned poté je jinde podtlakem vytažen do otevřeného Kosmu.

Max navštěvuje svého bratra, který žije o samotě, sám a sám. Jen občas sem přijde jeho malá dcerka. Max chce, aby Jake letěl opět nahoru a podíval se, cože se to děje. Max odmítá, ale nakonec letí.

Mezitím v Hongkongu žár vyzvedne asfalt a dělá spoustu škod. To pozoruje Cheng a je mu to divné. Kontaktuje Maxe a řekne mu svá podezření.

Jake je již na stanici, kde poznává svůj tým a šéfku Uttu Fasbenderovou. Tu zachrání, když se zblázní „automatická ruka“ se satelitem. A když se pak pokusí dostat z otevřeného Kosmu další věc, která by vše mohla osvětlit, pokusí se jej někdo sejmout. Na Zemi je mezitím zabit Cheng, a to zrovna kdy měl předat Maxovi důležité informace. Jake sděluje formou kódu bratrovi důležité informace a ten neváhá a se svými lidmi začíná pátrat. Zjistí se, že v systému je virus a toho je třeba se zbavit, Jenže je nutný restart a k tomu je třeba znát kombinaci, kterou zná jen president. On je také podezřelý z machinací s Dutchboyem. Max se vydává přímo k němu, Je to jeho spolupracovník a jeho děvče dělá v presidentově ochrance. Začíná souboj s časem. Nahoře si totiž satelity začínají dělat, co chtějí, a to znamená katastrofy na Zemi. Max se svěřuje prvnímu prezidentovu muži, aby za každou cenu získal kódy. Jenže se dozví překvapivou věc, a pak hned druhou. Netuší, že se nahoře na stanici spustil autodestrukční systém. Všichni se evakuují, jen Jake ne, protože jen on může provést restart. Ví, že ze stanice již nebude návratu, a přesto zůstává. Jenže i on se dočká překvapení, a to hned několika najednou…  Autor: Pitryx

režie:
Dean Devlin, Danny Cannon
 
 
hraje:
Gerard Butler (Jake), Abbie Cornish (Sarah), Ed Harris (Dekkom), Andy Garcia (prezident Palma), Robert Sheehan (Duncan), Jim Sturgess (Max), Alexandra Maria Lara (Ute Fassbinder), Eugenio Derbez (Hernandez), Mare Winningham (Dr. Jennings), Daniel Wu (Cheng Long), Drew Powell (Chris Campbell), Gregory Alan Williams (Generál Montgraff), Adepero Oduye (Adisa), Randall P. Havens (Trey Grant), Talitha Bateman (Hannah), Corrina Roshea (mexikánka), Jodi Lyn Brockton (Melach), John Garcia (ISS pracovník), Zazie Beetz, Amr Waked (Dussette), Donald M. Krause (astronaut B. Heiges), Tony Beard (člen řízení mise NASA), Anne Speed (členka poroty), John Ceallach, Charles Adams, Charlene Barr, Hannah Chenevert, Sharon Farmer
 
 
scénář:
Dean Devlin, Paul Guyot
 
 
kamera:
Roberto Schaefer
 
 
hudba:
Pinar Toprak
 
 
kostýmy:
Susan Matheson
 
 
střih:
Ron Rosen
 
 
zvuk:
Myron Nettinga (design a mix), George Atkins, Andrew Garrett Lange
 
 
produkce:
Kirk M. Petruccelli
 
 
zvláštní efekty:
Berj Bannayan (supervize), Chris Brenczewski (koordinátor), Michael Meinardus (supervize)
 
 
animace:
Viola Baldwin
 
 
koproducent:
Cliff Lanning
 
 
koordinátor kaskadérů:
Chelsea Bruland
 
 
vizuální efekty:
Robert Duncan (supervize), Dinesh K. Bishnoi (supervize), Brian Adler, Dan Cayer
 
 
asistent režie:
Óscar Manero, Janey Bergam
 
 
výkonný producent:
Jerry Bruckheimer, Herb Gains, Paul Schwake
 
 
producent:
Dean Devlin, David Ellison, Dana Goldberg, Rachel Olschan, Marc Roskin
 
 
kaskadér:
Leigh Hennessy, Eddie Matthews, Willie Weber
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.